Seger direkt med WestCoast Racings nya bil

Publicerad 28 augusti 2010, 18.24 av WestCoast Racing.

Foto: Marcus Löfdahl / Karlskrona Foto

Det blev en perfekt tävlingsdebut för WestCoast Racings BMW Z4 GT3. I den svenska GT-serien på Ring Knutstorp blev det pole position och ohotad seger, en tävlingsdebut för den nya bilen som gladde hela teamet.
– Vi tog det här som ett test för att lära oss mer om bilen men visst är det alltid kul att vinna, säger Dick Jönsson-Wigroth. Vi kom hit för att samla på oss data om bilen och den var perfekt. Arrangemanget med Autoropa var väldigt trevligt, det var kul att vara med här och det hela hade en väldigt bra inramning.

Teamet hade till helgen två nya förare och Dick var mycket nöjd med deras insatser i den nya bilen.
– Både Fredrik Lestrup och Stanley Dickens gjorde ett utomordentligt jobb. De gjorde inte ett misstag, Fredrik var väldigt snabb hela helgen och ordnade pole åt oss i båda racen. Stanley var snabbast på banan under sitt pass, imponerande efter att inte ha tävlat på 10 år. Totalt sett en bra helg, nu ser vi fram emot 12-timmars i Ungern med den här bilen.

För Fredrik Lestrup var det här tävlingsdebut både i den här biltypen och med teamet. Han tog pole position med ett varv 1,3 sekunder snabbare än näst bästa tid och inledde racet. Fredrik gick i depå efter cirka 20 minuter, halvvägs in i loppet, och hade då byggt upp en ledning med ett varv som var drygt 30 sekunder efter depåstoppet.
– Det här var en av mina roligaste racinghelger, säger Fredrik. Det var fantastiskt att köra med WestCoast Racing, ett otroligt bra team att arbeta med. Bilen var välbyggd och oerhört väl förberedd vilket gjorde jobbet både lätt och roligt. Ett stort tack till teamet och Stanley för en perfekt helg tillsammans, avslutade han.

För Le Mans-segraren Stanley Dickens var det här en återkomst bakom ratten efter över 10 års tävlingsfrånvaro. Det hindrade honom inte från att vara snabbast på banan under sitt pass där han tog över bilen i ledning och tog den i mål som segrare.
– Först och främst vill jag säga att jag hade en mycket bra medförare i Fredrik. Teamet gav oss en mycket välpreparerad bil och då är det är lätt att köra. Internationellt tror jag den kan stå sig bra. Själv är jag nöjd med min insats, det känns inte som en helt dålig återkomst efter 10 år, sammanfattade Stanley Dickens.

Det andra racet rödflaggades efter två krascher och ströks från helgen. För WestCoast Racing väntar nu STCC på Jyllandsringen redan om en vecka dit man kommer som mästerskapsledare.

  • Micke

    Grattis!!!

Senaste nyheterna