Fredrik Lestrup klar för WestCoast Racing

Publicerad 26 augusti 2010, 12.34 av WestCoast Racing.

Fredrik Lestrup är ny förare hos WestCoast Racing och kommer att debutera i teamet i samband med helgens GT-tävling på Ring Knutstorp. Det är också teamets tävlingsdebut med den nya BMW Z4 GT3 som byggts ihop under våren. Teamchef Dick Jönsson-Wigroth är glad att välkomna Fredrik Lestrup i teamet.
– Jag har haft en dialog med Fredrik ända sedan han körde i JTCC men vi har aldrig haft tillfälle att göra något ihop. Nu blev det ett ypperligt tillfälle och det känns väldigt kul att det också kan ske i den nya bilen, säger Dick Jönsson-Wigroth.

Fredrik kommer att dela bilen med den erfarne sportvagnsföraren och Le Mans-segraren Stanley Dickens, en förarkombination Dick Jönsson-Wigroth tycker känns spännande.
– Det är en bra kombination med Stanley Dickens erfarenhet kombinerat med en ung talangfull förare som Fredrik som vi länge har haft ögonen på. Vi ser fram emot helgen och att se hur den nya bilen står sig tillsammans med våra nya förare.

Fredrik Lestrup tävlar i år i MINI Challenge där han varit en av toppförarna sedan 2008. Han har innan dess kört JTCC samt en säsong i STCC och har dessutom också testat den nya BMW:n i Tyskland under året. Han ser nu fram emot att göra sin GT-debut i den nya Z4:an tillsammans med WestCoast Racing.
– Det känns väldigt roligt att vi äntligen har fått ihop det här och att jag kan köra för WestCoast Racing, säger Fredrik. Det är ett toppteam med resultat som talar för sig själv och att få chansen att vara med i tävlingsdebuten av den nya bilen är riktigt spännande. Det är dessutom en bonus att dela bilen med en erfaren förare som Stanley Dickens. För mig är det här en väldigt bra möjlighet att fortsätta utvecklas som förare.

Tävlingen på Ring Knutstorp är den tredje deltävlingen i svenska GT-serien som är ny för året. Tävlingshelgen inleds med träning och kval på fredagen följt av två 40-minuters race på lördagen.

  • Ola

    Kul! Heja Fredrik!!

  • Lars

    Go Fred Go!

Senaste nyheterna