WestCoast Racing i Sverigedebut med BMW Z4 GT3

Publicerad 25 augusti 2010, 19.02 av WestCoast Racing.

I helgen väntar tävlingsdebut för WestCoast Racings nya BMW Z4 GT3. Den har under vintern byggts ihop i teamets lokaler i Halmstad och har efter det testats inför tävlingspremiären. Debuten sker nu på Ring Knutstorp utanför Helsingborg där den svenska GT-serien kör sin tredje deltävling. Teamchef Dick Jönsson-Wigroth ser det här som ett viktigt utvecklingssteg för WestCoast Racing.
– Bilen är fortfarande väldigt ny för oss så det här kommer ge oss en chans att lära oss mer om den i skarpt läge, förklarar han. Helgens tävlingsdebut symboliserar också ett viktigt nytt steg för WestCoast Racing. Det här blir vårt tredje projekt vid sidan om STCC och Carrera Cup.

Satsningen med Z4-projektet föll sig naturligt för WestCoast Racing när Dick Jönsson-Wigroth letade efter områden för teamet att växa på.
– Vi har sedan 1996 tillhört toppen i STCC och i år slåss vi än en gång om totalsegern. I år gick vi också in i Carrera Cup och därmed är WestCoast Racing med i toppen i de två starkaste mästerskapen i Sverige. GT-racing är ett intressant tredje ben att utöka med och med vår starka BMW-bakgrund blev det naturligt att ta det steget när BMW presenterade sin nya GT3-bil. Det här är nästa steg i vår utveckling med tre starka racingprogram, avslutar Dick Jönsson-Wigroth.

En av förarna är Stanley Dickens som gör comeback i racingsammanhang och kanske är mest känd för sin Le Mans-seger med Sauber 1989. Han kommer att dela bilen med ytterligare en förare som kommer att presenteras under veckan. Richard Göransson har i veckan testat bilen på Gelleråsen och tycker allt är väl förberett för helgen.
– Vi har testat igenom hela bilen för att teamet ska få sig en så bra bild som möjligt, förklarar Richard Göransson. Jag har kört och gett dem mina intryck av bilen och totalt sett har det varit en bra testdag.

I samband med helgens tävlingar kan WestCoast Racing också presentera en ny teampartner i One100. Företaget som bildades för två år sedan har snabbt etablerat sig med miljövänliga rengöringsprodukter för industrin. Nu tar man även steget mot konsumentbranschen och marknadschefen Per Skoglund tycker det var naturligt att inleda det med en satsning på motorsport och WestCoast Racing.
– Det här kändes som ett naturligt sätt för oss att synas ytterligare, förklarar han. Vi jobbar med avancerade, miljövänliga och snabba rengöringsmedel och ser i det en koppling till racing. Miljövänliga rengöringsmedel har tidigare haft ett dåligt rykte men vi har mycket goda erfarenheter från industrin och vill med våra produkter visa att det kan fungera.

Senaste nyheterna