Martin Öhlin nöjd efter Silverstone

Publicerad 22 augusti 2010, 22.53 av WestCoast Racing.

Martin Öhlin gjorde en bra debut i Carrera Cup UK när han i helgen körde deltävlingarna på Silverstone. Under lördagen gjorde Martin ett bra kval där han kvalade in till 13:e plats totalt i första heatet och 12:e plats totalt till det andra heatet. Det innebar också att han kvalade in som femma i ProAm1-klassen till båda heaten.

I det första heatet gjorde Martin en riktigt bra start och kunde direkt ta 4-5 bilar och efter första varvet låg han åtta totalt och på pallplats i klassen. Martins race blev dock kortlivat efter att Robbie Kerr snurrade framför och stötte samman med Martin som tvingades bryta med trasig kylare.
– Det är bara att komma igen, sa Martin direkt efteråt. Jag fick en grym start och det såg riktigt bra ut när Robbie Kerr snurrade framför mig. Jag hade tyvärr ingenstans att ta vägen och det tog slut men vi tar nya tag till nästa race.

Det gjorde Martin Öhlin med besked. Han gjorde ännu en bra start, denna gång från 12:e startruta, och tog ett par bilar direkt. Efter första varvet låg han nia totalt och trea i klassen och körde för en pallplats. Han fick tyvärr ge sig ett par varv senare och tappade en placering. I mål gick han som fyra i klassen och 10:a totalt.
– Det blev ett litet missförstånd och jag var lite för snäll, tyckte Martin. Jag såg för sent att han bakom var en klasskonkurrent och släppte lite väl snällt när han dök. Därefter följde jag efter honom resten av racet men det blev aldrig öppning för att göra ett försök att ta tillbaka platsen. Jag är nöjd i alla fall, vi var med i tempot och slogs om pallplaceringar i klassen i båda heaten.

Erfarenheten från brittiska Carrera Cup tror Martin också är nyttig för säsongsavslutningen hemma.
– Det här var framför allt en väldigt kul helg och erfarenhet. Det var första gången jag körde på Silverstone och det var bra träning inför Mantorp. Motståndet högst upp är ett litet strå vassare här men vi hängde med i tempot hela helgen trots ny bana och totalt sett har det varit en väldigt rolig helg, sammanfattade Martin.

Resultat från helgen finns här.

Senaste nyheterna