Titelkampen sporrar WestCoast Racing

Publicerad 10 augusti 2010, 12.50 av WestCoast Racing.

Fyra tävlingshelger återstår nu i STCC när det hela drar igång igen till helgen efter ett fem veckor långt sommaruppehåll. Ett sommaruppehåll som har gjort Richard Göransson och WestCoast Racing tända inför säsongsavslutningen.
– Det väntar en spännande racinghöst för oss och vi är glada att vara igång igen efter en fantastisk sommarsemester, säger Göransson.

Det som tänder Göransson extra mycket är att STCC nu går in i slutskedet, åtta race över fyra tävlingshelger återstår och Richard Göransson är än en gång i en av huvudrollerna i mästerskapsstriden. Han är bara tre poäng från ledningen och är nu redo för en av sina specialiteter.
– Jag älskar när det är slutspel, det är nu det gäller och det tänder alltid mig lite extra. Fram tills den här helgen har det varit en transportsträcka som har varit ganska odramatisk för oss. Vi har gjort vårt jobb varje helg och tagit våra poäng och nu är vi framme vid de avgörande helgerna. Det kommer bli hur kul som helst, jag är sugen på att köra och kan inte vänta tills det är dags!

Statistiken talar för Richard Göransson. Efter premiärhelgen i Danmark har han varit seriens jämnaste poängplockare och de senaste två tävlingshelgerna har han tagit flest poäng av alla och stadigt minskat gapet till ledande Robert Dahlgren.
– Vi har varje helg efter premiären i Danmark tagit lika mycket eller fler poäng än Dahlgren. Det är en trend vi ska hålla i och förbättra, avslutar Richard bestämt.

Dick Jönsson-Wigroth har kunnat konstatera att WestCoast Racing gjort ett effektivt arbete under första säsongshalvan. Trots att man bara har en bil i STCC i år har teamet ända från start varit med i toppen i mästerskapsstriden. Nu är arbetet i full gång med att planera de avslutande tävlingshelgerna.
– I år är vi ett enbilsteam och det betyder att vi måste vara extra snabba och effektiva varje tävlingshelg. Det har fungerat hittills i år, vi har fått med oss poängen varje helg och vi kan inte göra mer än att fortsätta med det och ge vårt yttersta, säger Dick.

Senaste nyheterna