Göranssons mästerskapsjakt i siffror

Publicerad 21 juli 2010, 10.38 av WestCoast Racing.

Fyra helger och åtta race återstår av årets STCC-säsong. Richard Göransson är endast tre poäng från mästerskapsledningen och har kämpat hårt. Det har gett resultat, han är en av två förare som gör upp om årets mästerskap. STCC har tagit fram statistik som visar hur han och Robert Dahlgrens strid i mästerskapet har sett ut så här långt.

Genomsnittligt kvalresultat, Q2:

Robert Dahlgren  1,8
Richard Göransson 4,6

Kommentar:
Robert Dahlgren har kvalat in högre än Richard Göransson som i snitt kvalat in i andra till tredje startled inför race 1.

Resultat, Race 1:

Robert Dahlgren, 101 poäng. Genomsnittligt resultat 1,8
Richard Göransson, 76 poäng. Genomsnittligt resultat 3,4

Kommentar:
Det skiljer 25 poäng mellan de två i poängskörden från race 1. Richard Göransson har fått kämpa sig upp på pallen och kört upp sig i snitt 1,2 placeringar i varje race. Richard Göransson har totalt sju pallplatser på de senaste 10 racen.

Genomsnittlig startposition, Race 2:

Robert Dahlgren 7,2
Richard Göransson 5,6

Kommentar:
Ingen av de båda titelkandidaterna startar långt fram i race 2. Richard Göransson startar en placering längre bak i snitt än han gör i race 1 men han startar dock i snitt före Robert Dahlgren varje gång i helgens andra heat.

Resultat, Race 2:

Robert Dahlgren, 57 poäng. Genomsnittligt resultat 5,6
Richard Göransson, 79 poäng. Genomsnittligt resultat 3,2

Kommentar:
Om Robert Dahlgren presterar bäst i det första heatet varje helg är det Richard Göransson som har övertaget i det andra heatet varje helg. Richard Göransson har med ett undantag stått på pallen varje gång och i det andra racet skiljer det totalt 22 poäng mellan de båda, till Richards fördel. Det är i helgens avslutande heat som Richard tar tillbaka i mästerskapet.  Intressant att notera är också att Richard Göransson har nästan samma resultat i snitt från race 1 som race 2, det understryker Richard Göranssons jämnhet och konstanta närvaro på pallen i år.

Summering
Richard Göransson och WestCoast Racing har fått arbeta hårt för poängen i år. Ett effektivt arbete varje helg har lett till segrar, pallplatser och poäng vilket gör att teamet än en gång är med i kampen om STCC-guldet. Robert Dahlgren tar oftast ett försprång i det första heatet som Richard Göransson sen tar tillbaka i det andra heatet. Richard har dock varit tvungen att avancera fler placeringar i racen. Två segrar har det blivit för Göransson, en i det första heatet på Knutstorp och nästa seger kom i det andra heatet i Göteborg, endast Dahlgren har fler segrar i år med totalt tre segrar. Richard Göransson är också den jämnare av de två med närmast identiska placeringar från båda heaten varje tävlingshelg. Falkenberg med två pallplatser var en bra indikation på Göranssons säsong – han är nästan alltid på pallen i år varav två gånger högst upp.

Inför de fyra avslutande tävlingshelgerna är det närmast dött lopp mellan de två som tack vare sin poängskörd har ett försprång i tabellen mot det övriga. För WestCoast Racing handlar det om att fortsätta det effektiva arbetet hitills i år, få ihop varje racehelg och fortsätta skörda poäng och pallplatser. Mästerskapsjakten kan fortsätta!

Senaste nyheterna