WestCoast testar nya bilen på Hockenheim

Publicerad 30 juni 2010, 12.10 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing är i veckan i Tyskland för nya tester av teamets nya GT3-bil, BMW Z4 GT3. Efter ett lyckat premiärtest på Mantorp Park för två veckor sen har WestCoast Racing nu fortsatt utvecklingsarbetet med nya bilen på GP-banan Hockenheim i Tyskland. Flera testdagar är planerade den här veckan och testerna inleddes i måndags med att Richard Göransson körde över 30 mil med den nya bilen.
– Det här är viktiga dagar för oss att lära känna bilen, förstå hur den fungerar och börja arbeta med inställningar och se hur bilen reagerar på olika ändringar, säger Dick Jönsson-Wigroth. Vi samlar nu på oss mycket data så vi kan så mycket som möjligt om bilen när det är dags för tävlingspremiär. Hittills har det gått som planerat, vi har inte haft några problem och lärt oss väldigt mycket.

Richard Göransson som körde bilen på Mantorp och tävlat på Nürburgring i år med en likadana bil gjorde det första stora testet av WestCoast Racings Z4 i måndags. Han var mycket nöjd efter en lång och produktiv testdag i sommarvärmen i Tyskland.
– Bilen fungerade kanon, det var ett bra test och vi fick kört väldigt många varv. Syftet är att teamet ska lära sig så mycket som möjligt om bilen och där kom vi väldigt långt redan första dagen. För mig blev det också en bra genomkörare, det är alltid kul och nyttigt att köra mycket och det var extremt varmt vilket gjorde det till en bra genomkörare inför Falkenberg, berättar Richard.

Testerna fortsätter nu under veckan innan WestCoast Racing vänder hemåt och förbereder sig för nästa STCC och Carrera Cup-race som är på Falkenbergs Motorbana den 9-10 juli. Det är utöver STCC och Carrera Cup inplanerat ett antal tävlingshelger med den nya bilen senare i år och för WestCoast Racing väntar en intensiv andra säsongshalva med tävlingar i flera olika klasser under hösten.

Senaste nyheterna