Testdebut för BMW Z4 GT3

Publicerad 16 juni 2010, 20.32 av WestCoast Racing.

I måndags bröt för första gången en BMW Z4 GT3 in på skandinavisk mark. Det var testdebut för WestCoast Racings helt nya tävlingsbil och debuten skedde på Mantorp Park. Under våren har WestCoast Racing byggt en helt ny BMW Z4 GT3 som är BMW Motorsports senaste bil byggd för GT-racing. WestCoast Racing är efter många timmars byggande nu klara och i måndags kunde teamet, med Richard Göransson bakom ratten, göra premiärturen på Mantorp Park.
– Det var en fantastisk dag på Mantorp, berättade Richard. Den nya bilen gick bättre än jag hade förväntat mig och fungerade helt felfritt. Teamet har gjort ett superjobb och det var en härlig känsla att få köra de första varven i den nya bilen. Jag körde också på snabbare tider än jag någonsin tidigare gjort på Mantorp, riktigt kul!

Det blev totalt 110 km i det första testpasset där teamet förutom ett par installationsvarv också hann med att köra lite småtester av bilen. Dick Jönsson-Wigroth ser det här som ett viktigt steg för WestCoast Racing.
– Det första testet med nya bilen blev precis så bra som vi hade hoppats. Vi har haft stora förväntningar på den här bilen och det här är ett viktigt steg för WestCoast Racings framtida planer. Nu är arbetet i full gång med att planera ett tävlingsschema för bilen både här hemma i Sverige och i Europa, berättade Dick.

Den nya bilen är utvecklad av BMW Motorsport för FIA:s starkt växande GT3-reglemente. Bilen är en fullfjädrad sportvagn och har en V8 på fyra liter som utvecklar drygt 500 hk. I Europa tävlar team med bilen i bland annat europeiska FIA GT3, tyska GT Masters och tyska VLN-serien. WestCoast Racings BMW Z4 GT3 är den första i Skandinavien och teamets tävlingsschema med nya bilen för 2010 och 2011 är under utveckling. Hela bygget från start fram till idag kan följas på Z4-bloggen på www.westcoastracing.se.

Senaste nyheterna