Seger i Göteborg

Publicerad 5 juni 2010, 16.53 av WestCoast Racing.

Richard Göransson tog sin första pallplats i Göteborg genom att ta sin och Westcoast Racings första seger i stadsracet. Segern innebär också att Richard är fortsatt tvåa i mästerskapet med oförändrat avstånd till ledande Dahlgren.
– Det känns som en seger bara att hålla jämnt i mästerskapet den här helgen, jublade Richard. Det här är ett speciellt race att vinna och det är underbart att vi kunde ta vår första seger i Göteborg idag.

Teamchefen Dick Jönsson-Wigroth var lika glad som Richard över resultatet i helgen och att man nu tar sommaruppehåll med oförändrat i mästerskapet.
– Nu kan mästerskapet börja. Vi höll ihop mot Dahlgren och Richards första pallplats här är också hans och vår första seger i Göteborg. Nu får de andra hålla i hatten, lovade Dick.

Dagen inleddes lovande med en femteplats i morgonens kval men i det första heatet blev det direkt tufft när Richard blev påkörd och tappade många placeringar. Han kunde under racet ta sig tillbaka och slita sig till en femteplats.
– Just då kändes det nattsvart , det racet kunde ha varit väldigt bra men vi kunde rädda det och nu blev det andra racet kanon istället.

I det andra racet startade Richard fyra och var snabbt uppe på andraplats. Några varv senare kunde han attackera och ta hand om ledningen, en ledning han se aldrig släppte men han sa efteråt att det var ett par svårkörda sista varv. Ett par var bakom säkerhetsbil gjorde inte segern lättare att säkra.
– Jag visste att jag bara hade en chans till att ta ledningen och planerade för när jag skulle attackera. Efter det handlade det om att förvalta positionen men det var ett av de tuffaste racen att leda. Minsta lilla misstag här blir väldigt dyrbart men vi fixade det. Nu blir det lite sommarledigt innan vår hemmabana i Falkenberg väntar. Där ska jag fira min 100:e STCC-start i en BMW, avslutade en mycket glad Richard Göransson.

Resultat, topp åtta race 2 Göteborg City Race:
1: Richard Göransson, BMW
2: Patrik Olsson, Volkswagen + 1,09
3: Fredrik Ekblom, Volkswagen + 1,48
4: Dick Sahlén, SEAT + 6,09
5: Robert Dahlgren, Volvo + 6,89
6: Viktor Hallrup, Chevrolet + 9,50
7: Johan Sturesson, BMW + 9,86
8: Robert Schlünssen, BMW + 11,24

Senaste nyheterna