Imponerande räddning av Martin Öhlin!

Publicerad 5 juni 2010, 17.31 av WestCoast Racing.

Det såg väldigt mörkt ut efter kvalet. Då gjorde Martin Öhlin ett misstag och kraschade in i muren på baksidan av banan. Med en bil omöjlig att hinna reparera i tid till racet såg det mörkt ut men Martin lät sig inte stoppas. I en hyrd bil från 2007 kunde Martin göra en imponerande uppkörning från sista plats till nionde i mål och i det andra racet underströk han sin kämpainsats genom att sluta fyra.
– Först och främst ett stort tack till Patrik Skoog som ställde upp och hyrde ut en bil till oss. Det här blev en bra räddning av en dag som inte alls började bra och till slut blev det bra ändå. Jag är faktiskt förvånad att det fungerade, sa Martin.

Martin låg trea i kvalet när kraschen hände och i och med att han tvingades köra en ny bil startade han sist. En niondeplats och en fjärdeplats innebär att han fortfarande är kvar i topp fyra i mästerskapet.
– Det kunde ha blivit ännu bättre i det första racet men säkerhetsbilen kom ut i några varv. Det var faktiskt lite kul att bara kastas in i en ny och äldre bil så här men jag tror nog vi gör det till en engångshändelse, avslutade Martin leende.

WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth var mycket imponerad av Martins räddning av en dag som började dåligt och hyllade två för mästerskapet viktiga körningar.
– Det hade kunnat vara så lätt att bara lägga ner efter kvalet men Martin gav inte upp. Det här var mycket viktiga poäng i mästerskapet och Martin visade riktig WestCoast-anda genom att aldrig ge upp och alltid kämpa för alla poäng som finns att ta. Jag är djupt imponerad av Martins kämpainsats.

Senaste nyheterna