Säker mästerskapshelg för Richard Göransson

Publicerad 22 maj 2010, 18.04 av WestCoast Racing.

Efter en trög helg lämnar Richard Göransson ändå Karlskoga som totaltvåa i mästerskapet och en poäng mindre från totalledningen. I det första racet slutade Richard, som kämpat med allergi hela dagen, sexa och i det andra slutade han trea. Han är nu bara 11 poäng från ledningen i mästerskapet.
– Det är mästerskapet som räknas, sa Richard. Jag körde kanske lite för avvaktade idag men det är poängmässigt två ok race och vi uppfyllde målsättningen för helgen, vi ligger närmare mästerskapsledningen än vi gjorde innan helgen.

I det andra racet startade Richard på tredjeplats i innerspår. Hela racet låg han i tät fight om andraplatsen med Dick Sahlén men trots att han var snabbare kunde han inte ta sig om. Mot slutet blev han påkörd av Thed Björk, en manöver som slutade i att tävlingsledningen gav Björk en bestraffning och Richard säkrade en tredjeplats.
– Jag ville gå för seger idag men jag fastnade bakom Dick och valde att ta det försiktigt och köra schysst. Jag körde kanske lite för försiktigt men det betalade sig idag. Varken bilen eller föraren var på topp men vi uppfyllde trots det vårt mål för helgen, avslutade Richard.

Dick Jönsson-Wigroth delade Richard Göranssons syn på tävlingshelgen i Karlskoga, en trög helg som poängmässigt ändå blev bra för teamet.
– Det var ingen vidare dag för oss men vi gjorde dagen bättre och bättre och avslutade säkert, sammanfattade Dick. Målet var att ta in i mästerskapet och det gjorde vi trots att vi inte var på topp. I det andra racet var Richard rejält uppbromsad och det är lite frustrerande med den köbildning vi ser i eftermiddagsracen. Vi hade bestämt att köra två schyssta race och det betalade sig idag, avslutade han.

Nästa race är Göteborg City Race 4-5 juni.

Resultat, heat 2 topp åtta Gelleråsen:
1: Jan Nilsson, BMW 17 varv
2: Dick Sahlén, SEAT + 2,570
3: Richard Göransson, BMW + 3,220
4: Thed Björk, BMW + 3,530
5: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 3,996
6: Fredrik Ekblom, Volkswagen + 4,621
7: Patrik Olsson, Volkswagen + 5,027
8: Robert Dahlgren, Volvo + 6,102

Resultat, heat 1 topp åtta Gelleråsen:
1: Fredrik Ekblom, Volkwagen 17 varv
2: Robert Dahlgren, Volvo + 1,221
3: Jan Nilsson, BMW + 5,833
4: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 7,972
5: Patrik Olsson, Volkswagen + 8,955
6: Richard Göransson, BMW + 9,427
7: Johan Sturesson, BMW + 17,669
8: Dick Sahlén, SEAT + 19,723

Senaste nyheterna