Richard tvingades bryta Nürburgring 24-timmars

Publicerad 15 maj 2010, 21.57 av WestCoast Racing.

Nürburgrings 24-timmars race tog slut redan innan det hann börja för Richard Göransson. Racet startade kl 15.00 och två timmar senare, 15 minuter innan Richard skulle köra sitt första körpass, råkade Richards teamkamrat Jörg Viebahn ut för en otäck krasch och bilen totalförstördes.
– Tyvärr är det här också en del av racingen. Att få bilen över mållinjen i ett 24-timmars lopp är aldrig enkelt. Nu slutade tävlingen redan efter två timmar vilket är lite extra trist, sa en besviken Richard efteråt.

Racet inleddes i ett högt tempo där toppbilarna körde i rena kvalfarten. Claudia Hürtgen som körde första stinten för Schubert Motorsport bil # 77 tog det försiktigt och efter ett tag gav det utdelning. Teamet avancerade med Jörg Viebahn bakom ratten och låg 11:a totalt  när han slog ihop med en bil som skulle varvas. Det hela slutade i räcket med en rejält krockad BMW Z4 GT3
– Just nu känns det bara väldigt tomt, suckade Richard. Jag fick tyvärr inte köra ett enda pass och det känns givetvis trist. Vi låg bra till när det skedde och hade börjat avancera. 24-timmars på Nordschleife kan vara grymt ibland och det var det idag.

Teamets systerbil, # 76, där bland annat Edward Sandström och Richards teamkamrat Martin Öhlin kör, ligger efter sju timmar på en elfteplats totalt.

Redan nästa helg väntar STCC-race på Karlskoga Motorbana för Richard och WestCoast Racing.

Senaste nyheterna