Film: Tuff inledning på 24-timmarshelgen

Publicerad 14 maj 2010, 15.22 av WestCoast Racing.

Det blev en besvärlig första dag på 24-timmarshelgen på Nürburgring för Richard Göransson. Maj månad till trots bjöd Nürburgring på ett par enstaka plusgrader och regn som kom och gick. Besvär med att få regndäcken att fungera på BMW:n i upptorkande väder och banan för hal för slicks gjorde det till en knepig dag för Richard och hans teamkamrater.
– Det här var helt otroligt svårkört, det närmaste man kan beskriva det som är att försöka köra fort på friktionsdäck på en krokig sommarväg, sa Richard. Det gick inte alls att få en känsla för körningen och vi fick inte regndäcken att fungera och det var för halt för slicks, ingen bra kombination på Nordschleife. Teamet jobbar på en lösning för resten av helgen.

Imorgon fredag väntar ett nytt kval, två timmar på eftermiddagen. Richard ser fram emot bättre väder och en förbättring av 19:e plats från idag.
– De gånger det torkade upp såg vi direkt att vi närmade oss täten. Vårt däcksteam har en hel del att fixa inatt, får de till det och vädret blir lite bättre kan vi öka och avancera i fältet, avslutar Richard.

Martin Öhlin i Schubert Motorsports andra BMW Z4 GT3 har haft en lika svår inledning på helgen. Han körde ett par varv på förmiddagen men på grund av rödflagg i slutet av kvällens kvalpass fick han ingenting kört. Det andra tidskvalet körs idag 12:45 till 14:45. Missa inte alla live uppdateringar via Twitter och filmer på http://www.richardgoransson.com.

En film om den första dagen på Nordschleife finns att se på http://www.youtube.com/watch?v=Paph7GMzXEU

Senaste nyheterna