WestCoast Racing snabbast i STCC-genrepet

Publicerad 15 april 2010, 21.50 av WestCoast Racing.

På årets första officiella STCC-test var Richard Göransson snabbast. Alla toppteam var på plats på Gelleråsen idag när årets första officiella STCC-testet kördes och det blev en lyckad testdag för WestCoast Racing. Det här var teamets fjärde test inför säsongsstarten om en dryg vecka och Richard Göransson tycker att snabbaste varvtid visar att förberedelserna har varit rätt.
– Vi har varit oerhört effektiva på alla tester hittills i år, säger Richard. Teamet arbetar fantastiskt slimmat och vi är fokuserade och effektiva hela tiden. Alla i teamet är väldigt duktiga och vi kastar inte bort någon onödig tid under testerna. Det är kul att vi kunde visa det i dag med att också ha bästa varvtid.

Richard är i år teamets enda förare i STCC, en situation annorlunda mot tidigare men en situation han tycker fungerar bra.
– Det är annorlunda mot tidigare men ensam är stark, ler Richard. Personligen känner jag mig väldigt stark i år, både fysiskt och mentalt. Det här var en bra testdag och jag är helt enkelt glad, avslutar han.

Även teamets ingenjör Daniel Rahm är nöjd med teamets tester så här långt.
– Precis som Richard säger arbetar vi väldigt effektivt, säger Daniel. Alla är fokuserade på vad som behöver göras och alla våra testdagar har fungerat bra. Det är en bra harmoni i teamet just nu, vi är avslappnade, presterar mycket och får ut maximalt från varje testvarv vi kör. Allting sitter och det visade sig också tidsmässigt idag.

Det väntar fler testdagar under nästa vecka för WestCoast Racing innan årets STCC-säsong startar, denna gång på Jyllandsringen i Danmark 24-25 april.

Testresultat, Gelleråsen:
1) Richard Göransson, WestCoast Racing, 1.07,273
2) Thed Björk, Flash Engineering, 1.07,301
3) Jan ”Flash” Nilsson, Flash Engineering, 1.07,649
4) Robert Dahlgren, Polestar Racing, 1.07,683
5) Tommy Rustad, Polestar Racing, 1.07,691
6) Fredrik Ekblom, Biogas.se, 1.07,779
7) Mattias Andersson, MA:GP, 1.07,935
8) Patrik Olsson, Biogas.se, 1.08,193
9) Andreas Ebbesson, Ebbesson Motorsport, 1.08,197
10) Roger Eriksson, Mattias Ekström Juniorteam, 1.08,535
11) Viktor Hallrup, Chevrolet Motorsport Sweden, 1.08,582
12) Dick Sahlén, Mattias Ekström Juniorteam, 1.08,755
13) Claes Hoffsten, MECA, 1.10,607
14) Robin Appelqvist, Appelqvist Racing, 1.13,927

Senaste nyheterna