Nytt race för WestCoast-förarna i helgen

Publicerad 8 april 2010, 22.50 av WestCoast Racing.

De båda WestCoast-förarna Richard Göransson och Martin Öhlin har ett fullspäckat tävlingsschema i år. Samtidigt med att WestCoast Racing nu har inlett försäsongstesterna inför STCC och Carrera Cup Scandinavia tävlar de båda i tyska VLN-serien. De har redan hunnit med varsitt fyratimmarsrace på Nordschleife och i helgen är det dags för säsongens andra race.

Richard Göransson kommer att köra en BMW Z4 GT3 för Schubert Motorsport tillsammans med Dirk Müller och Stian Sörlie. Den nya bilen håller på att utvecklas inför 24-timmarsracet i maj och Richard ser fram emot att fortsätta det arbetet.

– Det är kul att kunna vara med från början i Z4-projektet, säger han. I det förra racet förbättrade vi våra varvtider med fem sekunder och bilen blir allt bättre. Det här blir ännu ett testrace inför 24-timmars och teamet har hittat flera områden att arbeta vidare på. Jag ser fram emot att vara tillbaka i cockpit igen.

För Martin Öhlin blir helgens race hans första körning i den nya Z4:an. Han kommer att dela den med Edward Sandström och Patrick Söderlund. Martin ser fram emot att fortsätta få mer körning i kroppen inför säsongsstarten i Carrera Cup.

- Det blir mycket körning i år och det passar mig perfekt, säger han. Det ska bli kul att få prova den nya BMW:n i helgen. Fokus kommer att ligga på att utveckla bilen ytterligare i helgen och för mig att fortsätta få mer körning i kroppen.

Fyratimmarsracet på Nordschleife körs på lördag, träningarna startar redan på idag fredag.

Senaste nyheterna