Robin lovar maximum attack

Publicerad 16 augusti 2007, 19.54 av WestCoast Racing.

Årets säsong har varit lite upp och ner för Robin. Han har tagit ytterligare ett kliv framåt i år från ifjol och visat att han kan vara snabb varje helg. I år tog han dessutom sin första seger i STCC. Men han har också brutit flera lopp, 4 av 7 lopp har Robin inte kommit imål vilket har varit frustrerande. De gånger han kommit i mål har han varit med i toppen men flera brutna lopp har gjort att han halkat efter i mästerskapet.

Hur ser du på säsongen så här långt?
Det har varit lite frustrerande, särskilt sättet jag har brutit lopp på. Det känns som det har legat utanför min egen kontroll, jag har blivit påkörd och avknuffad de flesta gånger och jag kan inte komma på att jag skulle ha gjort något annorlunda själv. Enda egna misstaget är väl Våler när jag snurrade av på slicks i regnet men det drabbade ju många. När jag har gått i mål har jag slagits om topplaceringarna, jag behöver bara gå i mål oftare.

Vad är ditt fokus inför de sista fyra racen?
Att det inte är över på något sätt. Jag ligger 18 poäng efter Fredrik som leder och det är 40 poäng kvar att köra om. För mig gäller bara en enda sak nu – max attack inför de sista fyra loppen och jag kör utan tvekan för seger. Jag och Fredrik är kanske det jämnaste förarparet tidsmässigt men vi har haft två väldigt olika säsonger. Han har tagit alla poäng som varit möjliga, det har inte jag gjort.

Hur har du laddat under uppehållet?
Jag har haft en skön semester. Direkt efter Falkenberg var det inte så kul eftersom jag blev avknuffad redan i starten där. Jag ville inget hellre än att köra igen just då och ta revansch. Det har varit skönt med ett break där jag har kunnat koppla av men samtidigt har jag bara haft lust att köra igen så det känns bra att vara igång igen.

Vad tror du om dina chanser inför helgen och de avslutande loppen?
De är givetvis riktigt bra. Jag har gått vidare till Superpole varje helg i år och har som sagt alltid tagit topplaceringar när jag gått i mål. Jag ska bara se till att starta i första startled så risken för att bli indragen i något i starten är mindre. Karlskoga har jag alltid varit bra på, och det oflyt som jag har haft hittills kan lika lätt drabba några andra nu. Vi kan vinna mästerskapet i år och jag kör för seger. Och om inte jag kan vinna hoppas och tror jag att Fredrik kan vinna

Senaste nyheterna