Kommentarer efter Knutstorp

Publicerad 8 maj 2007, 17.51 av WestCoast Racing.

Efter att inte tagit några poäng i en kaotisk säsongspremiär på Sturup visste Tools BWM Dealer Team/WestCoast Racing att det var viktigt att ta mycket poäng på Ring Knutstorp. Det var därför ett fokuserat team som jobbade hårt under söndagen för att maximera chanserna den här helgen. Som man kunde se i Race igår kväll lyckades man mycket väl. Robin Rudholm och Fredrik Ekblom kom en hårsmån från en dubbelseger, och kunde med en andra- och tredjeplats ta viktiga poäng i mästerskapet.

Teamchefen Dick Jönsson-Wigroth var efter loppet lättad att poängkontot nu är öppnat, och att man kunde bjuda alla sina gäster på en underhållande uppvisning.
– Det känns väldigt skönt att vi kunde få båda bilarna på pallen, sa han efter loppet. Dessutom i en tät fight med segern som gav mycket TV-tid också. Framför allt hade vi fart för att vinna loppet idag, hade vi bara kommit förbi Dahlgren hade vi åkt ifrån dem. Men det är inte lätt att köra om på Knutstorp.

Nu jobbar teamet på att förbättra prestandan i kvalen och framför allt under super-pole. Det blev en andra respektive fjärde startposition för Robin Rudholm och Fredrik Ekblom i söndags, något Dick hoppas man kan förbättra ytterligare.
– Det var varmt på Knutstorp i söndags, vilket jag tror hjälpte oss. Vi har fortfarande en del fart kvar att hitta i kvalen och vi behöver mer testtid för det. Vi får hoppas på varma söndagar under säsongen, det vore inte dumt. I loppen har vi farten redan.

I mästerskapet ligger teamet just nu fyra, och i förarmästerskapet ligger Robin Rudholm fyra och Fredrik Ekblom sexa. Volvo och Robert Dahlgren leder mästerskapet efter två segrar, och Dick är fundersam över deras säsongsinledning.
– Jag är lite frågande kring vad de har gjort, berättar han. De har en fyra år gammal bil och med full viktlåda känns den farten de hade på Knutstorp lite märklig. Vi är nog ganska många som undrar över det just nu.

Senaste nyheterna