Silly season med många rykten

Publicerad 29 november 2006, 10.12 av WCR.

SvT sänder STCC även nästa år.
– Det är bra. Därför att ju mer som är klart desto bättre, för det underlättar i kontakterna med samarbetspartners, säger Dick.
– De säger också att det ska bli förändringar i upplägget och det välkomnar jag. Det går inte att fortsätta i samma spår hela tiden, utan en nytändning behövs. Vill de komma hit till verkstaden för att filma är de välkomna.
Dick är – precis som alla andra teamchefer oavsett serie – ständigt på språng så här års för att sy ihop nästa säsong.
– Sedan ska vi flytta in i vårt hus innan jul, så det är mycket att stå i…
Det ordinarie hemmet i Halmstad har länge varit en byggarbetsplats och förvandlingen från liten villa till ett hus med gott om svängrum är snart klar.
– Det ska verkligen bli skönt!

Team WestCoast Racing står också inför stora förändringar, åtminstone om man ska tro de rykten som florerar.
– Jo, det pratas mycket om Seat, det har jag också hört. Vi har kört BMW i närmare tio år så det kanske är dags att byta?
– En rejäl utmaning i så fall, säger Dick som avslutning på den diskussionen.

Tre bilar då?
– Vi tittar på många olika projekt. Vi har kört med flera bilar i flera år så fler än en bil blir det. Det kan också bli att vi satsar mer utomlands.
WTCC?
– Kanske, kanske inte. Framtiden får utvisa!

Är det klart att Robin kör för WCR nästa år?
– Vi för förhandlingar och har många förslag på förare. Vi stänger inte dörren för någon än, men visst är vi nöjda med Robins insats under 2006, säger Dick.
Duncan då?
– Han såg till att det blev medalj för oss trots att han inte kunde starta i Våler och det är jag förstås mer än nöjd med. Men han har också dubblerat med WTCC och det är klart att han vill köra hela den serien nästa år. Därför kan jag ännu inte säga om Duncan kan vara med oss också. Inte än i alla fall.
En nya zeeländare lär vara på väg in i STCC?
– Det finns många duktiga förare där ute, och vi jobbar på för högtryck. Lita på det!

Senaste nyheterna