Robin ska försvara WCR:s EM-titel

Publicerad 13 oktober 2006, 14.26 av WCR.

WestCoast Racing tänker försvara sin EM-titel i standardbilsracing. Redan på söndag lämnar trailern Halmstad för att nå Estoril i Portugal samtidigt som Robin ansluter med flyg.
Förra året kördes European Touring Car Cup på Vallelunga utanför Rom i Italien. I år går tävlingen på Estoril-banan i Portugal den 22 oktober, och WestCoast Racing drar återigen söderut för att mäta sig med eliten i Europas övriga nationella racingserier!
– Ambitionen är att försvara titeln och vi anser att vi har goda chanser att göra det, säger Dick.

Den BMW 320i som står i trailern de 300 milen ner till Estoril är nylackad i svart med röda inslag, och så den svenska flaggan på taket.
– Jag är patriot, så det är klart vi ska visa åskådarna på läktarna var vi kommer ifrån, fortsätter Dick.
Han har varit på banan tidigare och tävlat med sportvagn. Däremot blir Estoril en ny erfarenhet för Robin.
– Jag kände efter Mantorp att jag inte var färdig med säsongen. Därför är jag glad över möjligheten att få mer körträning och att få möta internationell konkurrens, säger Robin.
– Vi tror att Estoril passar oss väl, och jag har förberett mig genom att titta på videoupptagningar.

Bland de anmälda finns VM-föraren Alessandro Zanardi, Italien, och brittiske vinnaren Jason Plato. Där finns också Robins gamle vän Ryan Sharp, England.
– Vi tävlade mycket mot varandra för några år sedan i Formel Renault, och jag slog nog honom de flesta gångerna, säger Robin.
Säsongens båda avslutande EM-race körs söndagen den 22 oktober. Den förare som lyckas bäst sammanlagt vinner.
– Vi åker ner för att göra ett bra jobb. När våra samarbetspartners tror på oss och stöttar oss, kan vi inte annat än ge järnet, avslutar Dick.
Förutom WestCoast Racing deltar ytterligare minst tre STCC-förare: Calle Rosenblad, Tomas Engström och Mattias Andersson. Startlistan offentliggörs idag.

Senaste nyheterna