Duncan tvåa i Valencia

Publicerad 9 oktober 2006, 14.26 av WCR.

En andraplats i Valencia. När STCC nu är slut för säsongen fortsätter Duncan sin framfart i WTCC – och nu i helgen gick det riktigt, riktigt bra för honom. I första racet var han sjua, och så blev han tvåa i det andra. Efter att ha varit i ledningen.
– Han valde att inte ta några risker eftersom han inte har någon chans i mästerskapet totalt. Det är alltid en risk att sätta hårt mot hårt, det kan lätt sluta med att båda hamnar utanför banan, säger Dick.
WestCoast Racings holländare kom in sent i WTCC, som ersättare i det spanska BMW-teamet.
– Därför är det ju extra kul när han hamnar på pallen i en hemmatävling, fortsätter Dick.

Under det första racet var det en hel del plåtskrammel, vilket bland annat ledande Andy Priaulx fick känna av. Racet var så tufft och innehöll så många incidenter att domarna hade ett styft jobb med att reda ut vilka som skulle bestraffas. Först sent på kvällen presenterades en VM-ställning.
Dundan var där sjua, 14,414 efter vinnaren Augusto Farfus jr i en Alfa Romeo.
– Att Duncan är med och fightas i toppen med världens bästa touringcarförare är givetvis ett stort styrkebesked för STCC som mästerskap. Det är dessutom extra kul när jag själv kunnat jämföra mig med Duncan under hela säsongen, skriver Robin på www.robinrudholm.com.

I det andra var Duncan i ledning, men lämnade en liten lucka som Jörg Müller genast utnyttjade.
– En andraplats i det här gänget är mycket bra. Det har han all anledning att vara nöjd med, säger Dick.
Efter de 13 varven på banan i Valencia var Duncan 0,861 efter Jörg Müller i mål. Nästa deltävling är finalen som körs i Macau den 17-18 september. Inför finalen ligger Duncan på en 18:e plats i förarmästerskapet.
– Det vore förstås kul att vara där, men vi grejar inte det utan blir kvar här hemma, säger Dick.

Senaste nyheterna