Finalen blev en mardröm

Publicerad 1 oktober 2006, 17.10 av WCR.

Finalen blev en mardröm. Robin var korta stunder i ledningen, men vad spelade det för roll när grenröret gick av och en mutter skar så att däckbytet tog på tok för lång tid. Istället för seger fick Robin åter igen finna sig i att sluta ett race besviken. Han körde strålande, men omständigheterna straffade honom ändå med en sjunde plats.
– Ja vad ska jag säga. Just nu känns det alldeles åt helvete…

Dick är som alla andra – tystlåten. För återigen gör Robin ett kanonrace, han hängde till och med riktigt bra med Richard trots att den gulsvarta BMW:n morrade rysligt dovt sedan någonting hänt med grenröret.
Innan det brölet startade han RObin underbara figheter med Richard. Flera gånger byttes de åt i ledningen – helt schysst – och Robin fick i alla fall känna på att ligga i ledning några korta stunder.
Sen startade brölet och han borde ha rasat genom fältet på grund av förlorad effekt. Men inte, Robin bet sig kvar och vi var alla strålande lyckliga.

Den här säsongen har dock inte varit någon lyckosam sådan. Så när Robin beordras in för att byta däck efter 23 varv är det klart att det krånglar. Ena muttern till vänster framhjul sitter fast, ohjälpligt fast. Daniel sliter som ett djur, och det är klart den lossnar. Men alldeles för sent.
– Helvete, och en massa liknande uttryck är det enda som hörs – från Robins pappa.

I mål är Robin sjua istället för på pallplats. Igen!
– Det kunde vart bättre, säger Robin.
– Det kan man lugnt säga, säger Dick.

Duncan startade från fjortonde ruta och körde upp sig fyra placeringar. Ingen tröst en sådan här dag när mängder med åskådare fyllde läktarna, kungen var prisutdelare och vi hade över 400 gäster.
– Men det är så det är med racing. Ibland vinner man, ibland inte. Idag såg det ut som vi skulle göra det, men återigen får vi uppleva att det svänger fort i den här branschen, säger Dick.

Resultat Grande Finale:
1. Richard Göransson
2. Calle Rosenblad
3. Tomas Engström
4. Thed Björk
5. Fredrik Ekblom
6. Robert Dahlgren
7. Robin Rudholm
8. David Björk
9. Alexander Storckenfeldt
10. Duncan Huisman
11. Mattias Andersson
12. Jan Nilsson
13. Nicklas Karlsson
14. Hans Simonsson
15. Joakim Frid

Senaste nyheterna