Övertygande insats skriver BMW

Publicerad 28 augusti 2006, 14.58 av WCR.

WestCoast Racing / BMW Dealer Team stod för ännu en övertygande insats, där Duncan Huisman för andra loppet i rad körde upp sig från sista plats till en andraplats. En andraplats stallkamraten Robin Rudholm släppte på sista varvet och istället tog hand om tredjeplatsen. Teamet är nu tvåa i mästerskapet, konstaterar BMW centralt i sitt nyhetsbrev och fortsätter:
”Helgen började lite osäkert för WestCoast Racing som hade ett drivaxelbrott på Robins bil i första träningen, där teamet bytte ut drivaxeln på imponerande 13 minuter. Trots att de inte själva var helt nöjda gjorde teamet det bästa depåstoppet av de som bytte fyra däck. Dick Jönson Wigroth var efter loppet nöjd med två pallplaceringar och viktiga poäng.
– Jag ser det här som en revansch för hur vi startade året, sa han. Vi gjorde ännu en utmärkt laginsats som jag är mycket nöjd med. Grabbarna gjorde två mycket bra depåstopp där vi bytte fyra däck. Nu tog vi in i teammästerskapet, och så här ska vi fortsätta i de två sista racen, avslutade han.

Robin Rudholm revanscherade sig bra för den missade segern i Karlskoga i våras. Från sjunde startruta körde han upp sig till andraplats. Den släppte han till stallkamraten på det sista varvet. Han var efteråt nöjd med sitt lopp, men det kunde ha blivit en seger.
– Tyvärr slutade det regna när jag kom ut igen, och jag glömde att slå på värmen så det blev väldigt immigt på rutan, sa Robin. Då kunde jag bara koncentrera mig på att ta bilen i mål, och i slutet när Duncan närmade sig beslutade vi oss för att låta honom passera. Han ligger bättre till i mästerskapet, och på Mantorp släppte han förbi mig så det var ett ganska självklart beslut, fortsatte han. Vi jobbar som ett team tillsammans. Men det var ett väldigt bra race. Det var tufft i början när Tommy Kristoffersson stängde men jag kunde ta mig om honom till slut. Vår taktik var hela tiden att stanna ute länge och bilen fungerade riktigt bra. Jag ångrar inte alls att vi bytte till regndäck, det var rätt beslut, fortsatte Robin. De här sista loppen är väldigt viktiga för oss, och nu är de segrar vi behöver, avslutade han.

För andra loppet i rad tvingades Duncan till en uppkörning genom fältet, och han gjorde det än en gång på ett utmärkt sätt. Ett missförstånd innan loppet ledde till att Duncan tog ett extra uppvärmningsvarv för att kolla att farthållaren för depån fungerade. Det är tillåtet i WTCC men inte i STCC, och han flyttades ner till sista plats.
– Jag skulle hellre starta från de tre första raderna nu, och jag föredrar ett tråkigt race även om jag tror ni fick en bra show idag igen, sa han efteråt. Jag och teamet missförstod varandra, jag trodde det var tillåtet att göra som i WTCC och ta ett extra uppvärmningsvarv så länge man lämnar depån fem minuter innan start. Sen hörde jag inte att teamet sa att man inte fick det, jag tror att min ingenjör och mekaniker pratade samtidigt.

Efter två besök på Karlskoga är Duncan inte helt nöjd.
– Det här var inte min helg, men jag fick ändå med mig åtta poäng, konstaterade han. Tyvärr drar Thed ifrån i mästerskapet nu. Nu hoppas jag att jag kan komma tillbaka nästa år, och vara bättre på Karlskoga då. Förhoppningsvis blir det här i alla fall bra TV imorgon (läs idag, 22.30), avslutade Duncan som tog sin andra raka andraplats och fortsätter samla pallplaceringar vid varje målgång.”

Senaste nyheterna