Robin startar som sjunde man

Publicerad 27 augusti 2006, 11.51 av WCR.

Robin kommer att starta sjua efter att ha försökt sätta en kanontid i superpolen, och istället besökt några hala kurbs i yttersväng redan i första böj.
Duncan hade maximal otur och hamnade bakom en långsammare konkurrent då han skulle sätta sitt bästa varv i kvalet.
– Karln måste ha lite uppsikt i backspegeln, annars hotar hans första race att bli hans sista, morrar Duncan.
WestCoast Racings holländare i den blå-silvriga bilen kommer att starta som elfte förare.

Kvalet såg länge ut som himmelsk läsning: Robin etta och Duncan tvåa. Så gick alla in för att sätta på nya däck och helt plötsligt bytte förarna plats i resultatlistan som om det vore storm ute. Tyvärr blev det också gulflagg, så Robins fjärde bästa tid ströks. Dessbättre räckte hans andratid även den till superpole.
– Det svåra med kvalet är att få rena varv. Och det fick vi inte idag och det är frustrerande när de långsammare förarna inte har uppsikt i speglarna. En klar nackdel med att ha Caran-förarna på banan samtidigt med oss andra, säger Dick.

Robin laddar nu med pasta inför ett race som han trot blir riktigt bra.
– Jag är optimistisk! Jag tror vi blir snabba i racet, säger Robin.
Under sitt superpole-varv tog han i för kung och fosterland.
– Jag ladde maximalt för att inte göra något halvdant varv. Det blev en liten miss i första sväng och jag gled ut på kurbsen i yttern och de var dessvärre hala så jag hamnade utanför banan och fick ett kast, berättar Robin.
Därmed blev det inget perfekt varv, utan sjunde man av åtta i superpole.

Mästerskapsledande Thed Björk startar i pole position och han kommer att ha Tomas Engström bledvid sig. Bakom ska Calle Rosenblad och Fredrik Ekblom stå, därefter Richard Göransson, Tommy Kristoffersson, Robin och Robert Dahlgren.
Klockan 15.00 startar racet! Håll tummarna då!

Senaste nyheterna