Nu vet kommunrådet vad STCC är!

Publicerad 19 juli 2006, 10.43 av WCR.

– Det var spännande! Och jag upplevde att det kan vara mycket positivt!
Ingegerd Sahlström, kommunråd i Halmstad för socialdemokraterna, var en av de som besökte STCC i helgen. Hennes första besök.
– Jag tycker att jag känner min hemstad väl, men jag visste faktiskt inte att det finns ett stall här i Halmstad, fortsätter Ingegerd.

Nästa år ska Halmstad fira 700-års jubileum med pompa och ståt. Men firandet koncentreras inte bara till själva jubileumsåret, utan det ska stimulera och ge uppmärksamhet till invånarna på olika sätt både före och efter.
– Det var Evert som lockade med mig. Honom känner jag väl och han sa till mig att nu får du följa med på – vad det nu heter – jag är inte inne i språket, säger Halmstads kommunråd.
Evert, han heter i alla fall Grahn i efternamn och är ägare till företaget Keback AB i Halmstad. Han är också väl bekant med Dick och WestCoast Racing.

– Klart jag måste följa med och titta. Måste ta reda på vad det är och jag fick verkligen lära mig nytt, säger Ingegerd Sahlström.
Hon åkte bland annat runt Falkenbergs Motorbana med Duncan.
– Det var en hisnande färd! men det var också oerhört intressant att prata med honomn.
– Och av en mekaniker fick jag lära mig hur däcken ser ut, och att det är värmen från däcken som gör att de håller sig fast på banan, fortsätter hon.

En annan varm detalj som imponerade var hettan inne i bilen.
– Att de har runt 65 grader i förarhytten och kan vara så koncentrerade! Att de över huvudtaget klarar det är imponerande.
Kommer du att följa STCC mera nu?
– Jag kanske inte kommer att åka så ofta, men nu vet jag vad jag talar om. Helt otroligt att vi har ett sådant stall här i Halmstad.
– Jag ska i alla fall tala väl om detta när jag är ute för det var underhållande och spännande hela dagen. En välfylld dag med lopp som följde tätt efter varandra. Fast STCC-loppet var höjdpunkten! säger Ingegerd Sahlström.

Det var den 31 maj 1307 som fick Halmstad sitt privilegiebrev av den danske hertigen Kristoffer av Halland och Samsö, och Halmstads kommunstyrelse har beslutat att detta skall firas. Ingegerd Sahlström är utsedd till styrelseordförande i Halmstad 700 år AB som svarar för firandet.

Senaste nyheterna