En hel läktare hejar på WCR

Publicerad 16 juli 2006, 14.23 av WCR.

Rakt över banan, från pitbox sett, har WestCoast Racing sitt cateringtält. Dit har merparten av dagens 250 gäster redan anlänt. Några har också varit ute på sponsoråkning på banan. Andra bara tittar runt och myser. Spända inför dagens race.

Veirons vänner – ett gäng på fyra – är på plats för att följa Robin. Per Jünke (Crawford), Per-Anders Kroon (Belid AB) och Lennart Nordin (Eton Shirts) kommer från Borås (Robins hemstad) medan Dick Hallgren är från Mölndag (Hammars Lighting).

– Vi har en träff per år. Förr träffades vi alltid på Båstad Classic Car – men den utställningen är nedlagd, berättar Per Jünke.

– Men vi i Veirons vänner, vi består!

Crawford, som är en samarbetspartner till Robin, har kunder med sin till Falkenbergs Motorbana.

– Vi har nog ett 15-tal kunder här, säger Per Jünke.

Eton Shirts var med och stöttade Niklas Lovén då han körde för WestCoast Racing i STCC 2004. Nu hoppas de förstås att Robin ska ha en framgångsrik dag.

Ute på gridshow hejade en kvartett från MODUL-SYSTEM, amarbetspartner till Duncan och hans bil.

– Vi vinner! Eller möjligen blir vi tvåa, sa Carina Nilsson.

Solen gassar otroligt på alla våra gäster som fyller en hel läktare. Varmt kommer det också att bli för Robin och Duncan – cirka 70 grader i bilarna! Tala om het arbetsplats under de 50 varven. Faktum är att den lufttillförsel förarna har är ett 5 x 2,5 centimeter stort hål vid backspegeln. På all övrig plåt värmer solen.

Senaste nyheterna