Fredrik Ekblom ensam WestCoast Racing-bil i Norge

Publicerad 5 september 2018, 13.49 av WestCoast Racing.

Inför helgens STCC-tävlingar på Rudskogen i Norge delar WestCoast Racing upp teamet då TCR UK kör på Croft samma helg. Fredrik Ekblom åker till Norge för STCC medan Andreas och Jessica Bäckman gör Dan Lloyd sällskap i TCR UK.

Fredrik Ekblom ser fram emot att försvara teamets färger i Norge i helgen.
– Det blir en roadtrip till Norge för mig och Dick, skrattar Fredrik. Vi blir ett mindre team men vi är laddade till tänderna och kommer jobba på som vanligt i ett litet och effektivt team. Jag tror det här kan bli bra och det ser ut som Rudskogen är en bana som passar oss i WestCoast bättre. En stor utmaning blir att snabbt komma in i banan, vi har till skillnad från några andra team inte varit där och testat så jag vet ingenting om den annat än vad man kan se på videoklipp så det gäller att vi snabbt hittar rätt. Jag ser fram emot det här och efter Karlskoga har vi hittat en del saker som gör att jag tror vi kan få till det bra i helgen.

Det var länge oklart hur WestCoast Racing skulle hantera krocken den här helgen mellan TCR UK och STCC men Dick Jönsson Wigroth är nöjd över beslutet man tagit och förklarar varför.
– Dan kör för mästerskapssegern i England och både Andreas och Jessica har chansen till bra resultat där så när vi insåg att vi kunde dela upp teamet på det här sättet och köra med Fredrik i Norge och de andra tre på Croft tog vi ett gemensamt beslut, säger Dick. På det här sättet kan vi tillgodose alla våra samarbetspartner och jag ser fram emot att se hur teamet ska klara att ta sig an två tävlingshelger samtidigt. Det blir en intressant och rolig tävlingshelg och själv kommer jag åka med Fredrik och den delen av teamet till Norge.

STCC-helgen på Rudskogen och TCR UK-helgen på Croft körs båda över lördag och söndag.

Tidsschema – STCC Rudskogen, Norge: 

Lördag 8 september

10:30 – STCC test 1
13:00 – STCC test 2
16:15 – STCC kval

Söndag 9 september 

9:00 – STCC warm-up
13:00 – STCC race 1
15:20 – STCC race 2

Senaste nyheterna