Dan Lloyd fortsätter segertåget, första pallplatsen för Jessica Bäckman

Publicerad 4 juni 2018, 09.05 av WestCoast Racing.

Det blev återigen en succé för WestCoast Racing i TCR UK i helgen. När mästerskapet besökte Brands Hatch utanför London fortsatte Dan Lloyd dominera och tog sin femte respektive sjätte seger för säsongen. Jessica Bäckman gjorde en stark helg och tog sin första pallplats med en andraplats bakom teamkamraten Lloyd i race 2.

Dan Lloyd startade från pole i race 1 men gjorde en miss i starten och tappade ledningen men runt Clearways kunde ha ta sig om och ta tillbaka ledningen. I race 2 startade han femma men gjorde återigen en stark marsch upp genom fältet och kunde till sist ta över förstaplatsen han höll in i mål.
– Fighten i race 2 visar att hur starkt det här mästerskapet är, sa Dan efteråt. Carl Swift var stark och det kanske ser lätt ut men det kräver hårt arbete. Jag har jobbat hårdare i år än tidigare så jag är verkligen glad över resultaten. Jag fick ta i väldigt mycket i helgen och bilen fick lite stryk så jag var orolig att inte kunna gå i mål men det gick vägen båda gångerna. Vi har mycket på gång med en del nya sponsorer så det här betyder väldigt mycket. Ett stort tack till WestCoast Racing som reparerade bilen väldigt snabbt mellan racen och ett stort grattis till Jessica som gjort ett fantastiskt jobb och tog sin första pallplats.

Jessica Bäckman gjorde en stark helg och inledde med en fjärdeplats i race 1 som hon följde upp med en andraplats i race 2. Hennes resultat betyder att hon nu är fyra totalt i mästerskapet, tre poäng bakom Andreas Bäckman på tredje plats.
– Jag gjorde en bra start och låg sen bakom flera förare men jag visste att jag var snabbare än dem och var tvungen att ta mig förbi så snabbt som möjligt. Jag lyckades med det och fick en lucka så jag är väldigt glad. Det här resultatet betyder mycket för mig, mitt mål i år var att ta en pallplats och nu har jag redan gjort det. Jag är väldigt glad och vill också tacka Dan Lloyd för all hans hjälp i år och ett stort tack till hela teamet, sammanfattade Jessica.

För Andreas Bäckman var det en tuffare helg på Brands Hatch. Han blev påkörd i race 1 och snurrade men lyckades ta en sjätteplats. I race 2 hade han bättre fart och slogs om pallplatserna när han blev påkörd och tvingades bryta.
– En tuff dag här på Brands Hatch, konstaterade Andreas. Jag blev påkörde och snurrade i race 1 och vi saknade en del fart så en sjätteplats var det bästa jag kunde göra. Till race 2 hade vi mer fart i bilen och jag kunde slåss om pallen men tyvärr blev bilen skadad och jag tvingades bryta. Jessica och Dan gjorde väldigt bra resultat liksom hela teamet så ett stort grattis till dem.

I mästerskapet fortsätter Dan Lloyd vinna efter sex raka segrar. Andreas Bäckman är trea och Jessica Bäckman är nu fyra i mästerskapet endast tre poäng efter Andreas. Nästa racehelg i TCR UK är på Castle Combe 14-15 juli.

Resultat – TCR UK Brands Hatch: 

 

Kval

Race 1 

Race 2 

Se racen i efterhand: 

Race 1 – https://www.youtube.com/watch?v=EoreCQ0IYlA

Race 2 – https://www.youtube.com/watch?v=AfjD7tKNhwA

 

 

Senaste nyheterna