Dan Lloyd kör tredje bil för WestCoast Racing i TCR UK

Publicerad 26 mars 2018, 10.30 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing kommer med tre bilar till säsongsstarten i TCR UK. Brittiska föraren Dan Lloyd kommer köra teamets tredje VW Golf GTI TCR på Silverstone i helgen.

Dan Lloyd som tidigare tävlat i BTCC och Brittiska GT-serien körde också i andra delen av säsongen i TCR International där 26-åringen tog en andraplats på Oschersleben. Han blir nu teamkamrat med syskonen Jessica och Andreas Bäckman som ska köra teamets två andra bilar.
– Jag ser verkligen fram emot TCR UK och att kunna debutera där med ett av de mest professionella teamen i fältet, säger Dan. Det är just nu ett inhopp enbart för Silverstone på grund av budgetskäl men jag hoppas att det kan utvecklas till en satsning över hela säsongen. TCR International passade mig bra och jag har haft bra satsningar i Storbritannien tidigare så det känns bra att bygga upp en satsning här igen. Golfen är inte alltför annorlunda jämfört med SEAT:en jag körde ifjol vilket är en fördel då vi inte kommer hinna göra några tester innan premiären.

WestCoast Racings ägare Dick Jönsson Wigroth är glad att teamet kan inleda säsongen med t re bilar i nya TCR UK.
– Vi är alla glada att vi kan ställa upp med tre bilar i starten av TCR UK och att en så talangfull förare som Dan kan köra en av bilarna, säger Dick. Jag tycker han var en av de mest lovande förarna i TCR International ifjol så jag är väldigt nöjd att han kör för oss på Silverstone. Just nu är det bara ett race som är klart för oss men vi vill gärna att det blir till en större satsning.

Senaste nyheterna