Sebastian Persson ny formelbilsförare för WestCoast Racing

Publicerad 29 november 2017, 09.25 av WestCoast Racing.

Tvåfaldiga svenska go-kart mästaren Sebastian Persson från Kristianstad är Ward WestCoast Racing Junior Teams nästa förare i Formula STCC Nordic.

Dick Jönsson-Wigroth startade tillsammans med Joakim Ward satsningen på formelbil för två år sedan som nu genererat en mästerskapstitel för Hugo Nerman och SM-medaljer för Hugo och Philip Hall som var satsningens två första förare. Nu fortsätter satsningen i och med Sebastian Persson som också tar klivet från go-kart och Ward Racing upp till formelbil och Ward WestCoast Racing Junior Team.
– Det känns väldigt bra att vi nu tillsammans med Ward Racing fortsätter satsningen och ger ytterligare en lovande go-kart förare chansen att ta nästa steg och kliva upp till bilracing, säger Dick. Sebastian kommer liksom Hugo och Philip från Ward Racing och är en del av en ny lovande ung generation svenska go-kartförare som är redo för att gå vidare i karriären. Jag är väldigt stolt att vi kan erbjuda dem det här steget.

Att valet föll på Sebastian tycker Dick var naturligt, särskilt efter att ha sett honom testa för teamet i Falkenberg tidigare i höstas.
– Sebastian är välmeriterad med två SM-guld i go-kart och han tillhör toppen i svensk go-kart. Sebastian har visat intresse för att fortsätta utvecklas och han gjorde ett bra test för oss. Han passade bra in i teamet och har en stor potential så vi ser fram emot att ge honom bra förutsättningar för hans nästa steg.

Sebastian Persson ser också fram emot sin debutsäsong i Formula STCC Nordic nästa år och medger att han har mycket att lära sig.
– Det här är ett stort steg men det kändes väldigt bra i testet med  teamet och jag är övertygad om att de kommer att hjälpa mig ta det här steget, säger Sebastian. Det är mycket som skiljer från go-kart, dels är farten mycket högre men den stora skillnaden är hur man hanterar inbromsningarna. Det finns mycket att lära sig men det känns väldigt roligt att få chansen att göra det.

Han tror att en av hans styrkor som förare kommer att hjälpa honom i skiftet från go-kart till formelbil i år där 2018 är läroåret.
– Jag är duktig på att lyssna och jag analyserar hela tiden min körning och vet när det är värt att ta risker  och det tror jag kommer hjälpa mig. Nästa år blir ett läroår där jag ska lära mig så mycket som möjligt men självklart vill jag också vara konkurrenskraftig och hänga med de andra, avslutar Sebastian.

Snabba fakta – Sebastian Persson 

Ålder: 16 – född 2001
Från: Kristianstad
Familj: Mamma, pappa och två systrar
Gör: Studerar ekonomi på gymnasiet
Intressen: Gym & träning, motorsport, sim-racing

 

Senaste nyheterna