WestCoast Racing avslutar TCR-säsongen med en stark andraplats

Publicerad 21 november 2017, 15.42 av WestCoast Racing.

Säsongens sista TCR International-helg avgjordes i helgen i Dubai. WestCoast Racing avslutade säsongen start med en andraplats tack vare Gianni Morbidelli.

Till den här helgen hade Morbidelli en ny teamkamrat i Benjamin Leuchter som har en stark säsong bakom sig i TCR Tyskland och Nürburgring 24-timmars där han tävlat i en VW Golf GTI TCR. Leucther imponerade i sitt inhopp för teamet och bidrog till en stark avslutningshelg för WestCoast Racing i Dubai.

Leucther och Morbidelli gjorde båda ett starkt kval och var trea respektive femma på gridden till det första racet. Ett race som dock skulle visa sig bli tufft för båda två. Leucther tvingades köra av banan för att undvika kontrakt med Jean-Karl Vernay medan Morbidelli tvingades gå i depå med punktering.

Med nya däck valde teamet och Morbidelli att spendera resten av racet med att samla in data för det sista racet vilket skulle visa sig bli värdefullt. Leucther slutade på en 13:e plats efter att fått punktering på det sista varvet.

Tack vare datainsamlandet under det första racet var Morbidelli riktigt konkurrenskraftig i helgens andra och säsongens sista race. Efter att ha startat trea var Morbidelli snabbt uppe på en anraplats bakom Attila Tassi. Några varv senare fick Tassi ett drive-through straff för tjuvstart, men Morbidelli hade tappat sin placering till Comini och var fortsatt tvåa men nu jagandes Comini istället. De två hade sen en kamp resten av racet men Morbidelli fick till slut nöja sig med andraplatsen. Leuchter gjorde också ett starkt race och tog en sjätteplats.
– Ännu en bra helg för oss, konstaterade James Nixon efteråt. Både Gianni och Benny hade problem i det första racet med punkteringar men det gjorde det möjligt för oss att låta Gianni testa inför racet två och ge oss möjligheten att finjustera bilen ytterligare. I det andra racet gjorde båda bra starter, och Gianni gjorde ett extra bra jobb att ta andraplatsen med tanke på att han hade 20 kg extra i bilen den här helgen. Benny passade bra in i teamet och det var fantastiskt att arbeta ihop med honom. Han ville verkligen få resultat och hade en fantastisk inställning. Vi skulle välkomna honom tillbaka i teamet när som helst!

 

 

Senaste nyheterna