Gå tillbaka

Philip Hall och Hugo Nerman förarduon i Formula STCC Nordic

Ward WestCoast Racing Junior Team fortsätter i Formula STCC Nordic även under 2017, och det blir förra säsongens debutanter Philip Hall och Hugo Nerman som fortsätter i teamet.

Tillsammans tog de 12 pallplatser varav en seger under sin debutsäsong i mästerskapet siktar de båda högt inför årets säsong.
– Målet är självklart alltid att vinna och med en säsong bakom mig siktar jag på att förbättra mig från ifjol, säger Philip som förra året slutade trea totalt och vann ett race. Jag trivs väldigt bra både med bilen och i teamet så det var en självklarhet att fortsätta även i år. Det känns att man har en säsong bakom sig nu, jag har kommit väldigt snabbt in i körningen efter vintern. Det ska nog bli bra det här.

Hugo Nerman skuggade Philip i tabellen ifjol och var fyra totalt med fyra pallplatser under året. Under gårdagens tester på Karlskoga var han snabbast och han ser också fram emot en ny säsong i Formel Renault-bilen och Formula STCC Nordic.
– Det gick bra förra året så det var inte mycket att tveka om att fortsätta i år, säger Hugo. Mitt huvudfokus är Formula STCC Nordic och jag ser fram emot det här. Jag vill fortsätta utvecklas och det var en självklarhet att fortsätta tillsammans med teamet. Jag har kommit väldigt snabbt in i körningen under testerna hittills och det har känts väldigt bra. Det blir ett spännande år och jag ser fram emot detta. Målet är självklart att vinna, något annat mål kan man inte ha.

Teamchec Dick Jönsson Wigroth är glad att kunna presentera en fortsättning på satsningen på Philip och Hugo i Formula STC Nordic.
– Både Philip och Hugo utvecklades enormt mycket ifjol och det var kul att se hur de tog vara på chansen att vi som team kunde vara med och utveckla två nya unga förare, säger Dick. De gjorde stora framsteg så det var självklart att vi ville fortsätta samarbetet med båda två så det är väldigt skönt att se att det var möjligt. Vi ser fram emot en spännande formelbilssäsong.

Teamet inledde tillsammans med övriga team i mästerskapet försäsongstester igår söndag med tester i Karlskoga. Idag fortsätter testerna på Mantorp innan man därefter åker till Knutstorp för en avslutande testdag inför säsongspremiären.