Amalie Wichmand kör för WestCoast Racing i Formel STCC Nordic

Publicerad 8 april 2016, 10.00 av WestCoast Racing.

I helgen är det dags för fortsatta försäsongstester i Formel STCC Nordic, denna gång på Gelleråsen utanför Karlskoga. Lagom till helgen har WestCoast Racing förstärkt teamet med en tredje förare, danska go-kart tjejen Amalie Wichmand som blir tredje föraren i Ward WestCoast Racing Junior Team i årets säsong.

Precis som Philip Hall och Hugo Nerman kommer Amalie direkt från go-kart och debuterar i år i formelbilsracing, ett stort steg som Amalie ser fram emot.
– Jag är väldigt spänd och ser fram emot att komma ut och köra test och race, säger Amalie. Det är ett stort steg och den största utmaningen är nog att träningsmöjligheterna är färre i formelbil och att man inte har lika mycket körtid som man har i go-kart. Men jag är inte rädd för utmaningar och är tuffare än jag ser ut.

Hon har redan testat formelbil, bland annat Formel 4 men också ett test för WestCoast i Italien, och Formel Renault-bilen och WestCoast Racing blev snabbt ett naturligt val. Nu är siktet inställt på helgens tester och börja förbereda sig för säsongen.
– Jag kände att bilen passar mig väldigt bra och WestCoast Racing är ett professionellt team med stort engagemang och de är väldigt tillmötesgående vilket är viktigt för mig. En av mina styrkor som förare är att jag har en stor teknisk förståelse och att jag alltid är ivrig att lära mig nytt så jag ser fram emot testet i helgen. Målet är att snabbt utveckla mig som formelbilsförare och självklart göra några bra resultat i år, avslutar Amalie.

I och med Amalie är WestCoast Racings satsning på unga go-kartförare i Formel STCC Nordic nu komplett. Teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att kunna välkomna Amalie, som gjorde bra tester i Italien, till teamet och ha tre bilar redo för säsongen.
– Det är väldigt kul att vi nu har tre unga go-kart förare i teamet som tar steget upp till formelbil i år och att vi också kan välkomna Amalie till WestCoast Racing, säger Dick. Hon imponerade på oss i Italien. Amalie har en mycket bra teknisk kompetens, gav bra feedback och det var imponerande hur hon snabbt kunde känna skillnad på små justeringar som vi gjorde på bilen. Hon blir ett bra tillskott i teamet och vi har nu tre bra förare klara för året.

Fakta – Amalie Wichmand

Namn:  Amalie Sofie Wichmand
Ålder: 17 år
Född: 13 april 1998
Bor: Helsingör, Danmark
Familj: Mamma, Pappa, två äldre systrar.
Gör vid sidan om racing: Studerar i 2G i gymnasium i en Team Danmark skola i Frederiksberg.
Fritidsintressen: Fitness, familj och vänner
Stark sida som förare: Bra teknisk förståelse
Meriter från go-kart: Tvåa två år i rad i ROK Danska Mästerskapet (DM), Fyra i Nordiska Mästerskapet 2015 och etta DM Revanschen 2014 i KF.
Facebook: www.facebook.com/AmalieRacing 
Hemsida: www.amalieracing.dk

Senaste nyheterna