Philip Forsman kör för WestCoast Racing i STCC-finalen

Publicerad 17 september 2013, 08.02 av WestCoast Racing.

Philip Forsman gör STCC-debut i finalen på Mantorp Park med WestCoast Racing. Den tidigare Formel Renault och Carrera Cup-föraren gör efter två lyckade rookietester med WestCoast Racing ett inhopp i en av teamets BMW SR i helgens STCC-final.

Philip Forsman som ifjol körde Carrera Cup och som i år har kört GT4 European Cup ser fram emot inhoppet som är något han planerat länge.
– Jag har haft kontakt med Dick och WestCoast Racing sedan testet vi gjorde efter fjolårssäsongen och nu har vi äntligen lyckats få till det så jag kan köra finalen, säger Philip. Tack vare bra samarbetspartners har det här blivit möjligt och planen har hela tiden varit att försöka göra ett inhopp i STCC i år. Finalen känns som det bästa tillfället att göra det på och valet att köra för WestCoast Racing var enkelt. Det är ett av Sveriges bästa team och jag har haft väldigt bra kontakt med dem från början.

Efter två tester i STCC-bilen ser han nu fram emot att göra tävlingsdebut i mästerskapet och han har realistiska förväntningar inför helgen.
– Det viktigaste för mig är att visa att jag kan hänga med fartmässigt hela helgen och köra konkurrenskraftiga tider. Det är viktigare än enskilda resultat, jag kan inte förvänta mig att kliva in och vinna direkt i det här sammanhanget men jag vill visa att jag kan vara konkurrenskraftig. Jag kommer möta Sveriges bästa förare som alla kört mycket i den här bilen. Däremot har ingen ännu tävlat med nya bilen på Mantorp så det känns som ett bra tillfälle att göra debut på och jag gillar Mantorp som bana. Jag ser fram emot helgen och min STCC-debut!

Teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att kunna välkomna en ny förare i teamet till finalen och ställa upp ytterligare en BMW SR på startlinjen.
– Det är viktigt att vi får in fler nya förare i STCC och jag är väldigt glad att vi kunde få till ett inhopp för Philip i helgen, säger Dick. Han har gjort två tester för oss i nya bilen, dels ett ifjol och sen i Karlskoga för ett par veckor sedan och har gjort ett väldigt bra jobb båda gångerna. Philip har en bra bakgrund från både gokart, formelbilar och Carrera Cup och nu ska vi se till att han får bra förutsättningar för sin STCC-debut. Han kommer att ha ett tufft motstånd i helgen men vi ska göra allt vi kan för att ge honom förutsättningar att visa sig konkurrenskraftig.

Philip Forsman – Stockholm
Född: 1988
Bor: Segeltorp, Stockholm
Tidigare:
Go-kart, Nordisk mästare ICA och Formel A. Svensk mästare 2012 KZ2
Carrera Cup Scandinavia tvåa 2012, två segrar
Formel Renault 2.0 NEZ, femma 2009, två pallplatser

Senaste nyheterna