Utvärderingsrace på Assen

Publicerad 19 september 2011, 17.31 av WestCoast Racing.

Det blev ett utvärderingsrace för WestCoast Racing i GT Mastersracet på Assen i Holland. Efter en 19:e plats i det första kvalet och en 22:a plats i det andra kvalet blev det en niondeplats i det första racet som bäst. I det andra bröt man redan i starten efter att flera bilar bromsade kraftigt innan starten gick och orsakade en kedjereaktion genom fältet. Richard Göransson som startade i det andra racet kunde inget göra.
– Det tog slut alltför tidigt i det racet. Det var kaos redan i slutet på formationsvarvet när flera bilar började bromsa kraftigt. Framför mig körde en Mercedes in i en Audi och jag försökte väja undan för båda men touchade i Mercedesen och tvingades bryta. Totalt sett var det här en utvärderingshelg för oss och vi hade behövt hela det andra racet eftersom det återstår mycket arbete med bilen. Det första racet var ok med en niondeplats från nittonde plats i starten. Det visar att vi har ok fart i racen men det krävs mycket mer, vi saknar bland annat toppfart. Det var hur som helst kul att köra, Assen var en grymt rolig bana att köra på, säger Richard.

Han delade bil med Fredrik Larsson som kvalade till det första racet som han startade innan han lämnade över till Göransson. Han understryker också att detta var ännu en utvärderingshelg för teamet.
– Vi satsar hårt och går igenom allt nu och för oss är de här racen rena testpassen, säger Fredrik. Självklart är det trist att inte få resultat även om niondeplats inte är fy skam. Vi vet att det är mycket kvar att göra på bilen och vi måste använda de här racen som testpass tillsammans med BMW. Vi mäter oss mot tuffast möjliga motstånd på banor där den här bilen hör hemma.

Om två veckor kör WestCoast Racing nästa GT-race, även då i GT Masters i säsongsfinalen på Hockenheim där Richard Göransson och Fredrik Larsson återigen ska köra.

Senaste nyheterna