Richard Göranssons comeback – åter i STCC
Publicerad 15 juni 2011, 10.24 av WestCoast Racing.

Bil # 1 återvänder till STCC. Regerande STCC-mästaren Richard Göransson gör comeback tidigare än planerat. Efter den hemska kraschen på Jyllandsringen i Danmark i april beräknade läkarna en rehabiliteringstid på minst tre månader men Richard Göransson återvänder till startlinjen redan i helgens STCC-race i Göteborg.
– Det här känns väldigt bra och jag känner mig fullt frisk och är tillbaka i vardagen igen, säger Richard. Jag blev av med smärtan i ryggen relativt tidigt och kunde komma igång med rehabiliteringen och träningen tidigare än planerat. Skelettläkningen har gått bra och jag känner mig redo för en comeback.

Comebacken sker i stadsracet i Göteborg, ett race Richard vann förra året vilket också var BMW:s första seger på stadsbanan. Richard körde i veckan ett hemligt test i Falkenberg innan beslutet om att köra i helgen togs.
– Göteborg är ett race man helst inte vill missa och det har varit en bra morot att ha i rehabiliteringen och på gymmet. Det var ett av de race jag vann ifjol och det är fantastiskt att vara tillbaka i Göteborg igen. Det kändes rätt efter de första varven på testet i tisdags och efter det tog vi beslutet att köra i helgen.

Richard har haft stor hjälp av Örebro Rehabcenter och Universitetssjukhuset i Örebro som varit bidragande till att han kan återvända mycket tidigare än planerat.
– Jag måste verkligen tacka Magnus Johansson på Örebro Rehabcenter och Ulf Nordström på Universitetssjukhuset i Örebro. De har gett mig en helt fantastisk och proffsig behandling och varit till stor hjälp i rehabiliteringen. Min familj och teamet har också varit ett otroligt stöd och deras support efter olyckan och under rehabiliteringen har varit ovärderlig. De har varit ett bra bollplank i mina funderingar och tankar vilket gör att det känns tryggt att komma tillbaka redan nu, avslutar Richard.

Richard kommer att köra en helt nyinköpt BMW 320 Si som WestCoast Racing köpt av BMW Motorsport. Bilen har använts av BMW Motorsport i WTCC och testades av Richard i tisdags.
– Jag trodde aldrig Richard skulle vara tillbaka redan till Göteborg, säger teamchef Dick Jönsson Wigroth. Det var en mycket allvarlig olycka och jag är imponerad av Richards vilja och envishet och den hjälp han har fått i sin rehabilitering. Vi ville ge Richard de absolut bästa förutsättningarna när han återvände och därför bestämde vi tidigt att skaffa en helt ny bil. Vi hade ett bra test med Richard i tisdags och att han är tillbaka och att vi är ett tvåbilsteam igen lyfter hela teamet.

 • Anonym

  Härligt!
   

 • Stefan

  Nu ska det bli åka av!   Äntligen en riktig förare, åter på banan…..

 • Stefan-ohlsson

  Blev den gamla bilen skrot i DK?

 • Mer eller mindre, den blev väldigt skadad. Det var snabbare och billigare att skaffa ny bil än att reparera Danmarkschassit.

  Hälsningar

  WestCoast Racing

Senaste nyheterna