Richard Göransson sensationellt tvåa i Svenska Rallyt


Publicerad 16 februari 2011, 15.27 av WestCoast Racing.

Det blev en sensationell andraplats i Svenska Rallyt när fyrfaldige STCC-mästaren och WestCoast Racing föraren Richard Göransson för första gången någonsin körde ett VM-rally. I ett klassiskt vinterrally i Värmland och Dalarna skrällde Richard Göransson med kartläsaren Anders Fredriksson vid sin sida i en Mitsubishi Lancer Evolution X i Grupp N PWRC. Richard Göransson var både jämn och snabb och tog dessutom två sträcksegrar under de tre dagarna. Han hade svårt att sammanfatta känslorna efter den framgångsrika VM-debuten.
– Jag vet inte vad jag ska säga, vi är tvåa i ett VM-rally. Det är fränt och helt sjukt. Det här har varit ett riktigt äventyr och en av mina bästa bilupplevelser. Jag och Anders har haft det väldigt kul i bilen och hans erfarenhet har varit ovärderlig, vi har haft en skön atmosfär hela rallyt. Mitt mål inför det här var en topp-5 placering och framför allt målgång. Nu är vi VM-tvåa! Helt underbart att bjuda tillbaka till alla som varit med och gjort den här vinterrallysatsningen möjlig och ett stort tack till Eljas Motorsport med personal, sammanfattar en mycket glad Richard Göransson.

Satsningen på Svenska Rallyt har gjorts tillsammans med Eljas Motorsport och teamchefen Fredrik Eljas har hela tiden trott på en framskjuten placering. Resultatet överraskade dock även honom
– Jag satte ett högt mål inför det här och fick kanske inte medhåll från alla om det målet, men en andraplats överträffade även mina höga förväntningar. Det blev en brokig resa men vi tog oss igenom det Svenska Rallyt och gick i mål och det är vad som räknas. Vi är näst bäst i världen i Grupp N i Svenska Rallyt. Gött!

Den slutliga resultatlistan inklusive resultat från samtliga specialsträckor finns på http://www.wrc.com/results/2011/rally-sweden/stage-times/?category=.

Senaste nyheterna