Pole för Fredrik Ekblom

Publicerad 3 juni 2007, 13.40 av WestCoast Racing.

Fredrik Ekblom lät sig inte stoppas av att bakhjulsdrivna bilar har ett handikapp i Superpole, utan tog pole position med en klar marginal. Marginalen ner till andraplatsen blev tre tiondelar och Fredrik Ekblom tackade teamet för pole position.
– Det här var helt klart teamets pole, strålade han efteråt. Det var inget fel på min körning givetvis, jag körde ett bra varv. Men bilen gick som på räls och jag är förvånad att det gick så fort faktiskt.

Fredrik var under testet i fredags och på träningen imorse bra med men hade en bit kvar till den absoluta toppen. Men Fredrik var aldrig orolig över det.
– Allt handlar så mycket om timing och förberedelser, konstaterade han. Vi har testat mycket olika och till kvalet kunde teamet samla ihop det hela perfekt. Det är som jag har sagt hela tiden, håller vi bara ihop allting så är vi där. Nu har vi perfekt utgånsgsläge inför racet.

Robin Rudholm var trea, två platser före Fredrik, i kvalet. Men i superpole fick han inte riktigt ihop det men startar ändå från en fjärde startplats.
– Jag körde lite tveksamt på mitt varv. Det var ett helt ok varv men inte helt hundra. Nu ska det gå undan i racet, jag ska stå upp och köra, lovade Robin som för två veckor sen körde upp sig från sista till fjärde plats.

Loppet startar 15,00.

Resultat, Superpole Gelleråsen.
1: Fredrik Ekblom 1,07:709
2: Thed Björk 1,08:025
3: Robert Dahlgren 1,08:091
4: Robin Rudholm 1,08:107
5: Jan Nilsson 1,08:113
6: Frank Stippler 1,08:117
7: Richard Göransson 1,08:422
8: Tomas Engström 1,08:901

Senaste nyheterna