Morbidelli stark i Kina – fyra och tvåa i helgen

Publicerad 10 oktober 2017, 19.26 av WestCoast Racing.

Säsongens näst sista tävlingshelg i TCR International skedde i helgen i Kina på Zhejiang Circuit. Gianni Morbidelli glänste med en fjärdeplats och en andraplats i helgens två race.
– Gianni körde väldigt bra hela helgen och teamet arbetade fantastiskt med bilen, konstaterade James Nixon efteråt. Vi är starka nu och det är tack vare allt hårt arbete hela teamet har lagt ned i år. Vi kan inte vara annat än nöjda över hur vi presterar nu i slutet av säsongen.

Morbidelli inledde helgen bra med konkurrenskraftig fart under träningarna som han kunde ta med sig in i kvalet där han gick vidare till Q2 och satte fjärde bästa tid. I racet gjorde han en bra start och tog sig upp på en tredjeplats bakom Pepe Oriola och Jean-Karl Vernay. Lite senare blev Morbidelli passerad av Gabriele Tarquini som körde en bil som inte var tillåten att ta poäng den här helgen. Morbidelli höll fjärdeplatsen in i mål endast tre sekunder bakom vinnaren. Teamets inhoppare Rafael Galiana slutade på en femtonde plats.

I helgens andra race startade Morbidelli sexa och gjorde återigen en bra start. Han var fyra genom första kurvan efter en imponerande omkörning förbi Attila Tassi. Morbidelli kunde fortsätta avancera och tog sig snabbt förbi Davit Kajaia och var snart ikapp Frederic Vervisch som låg tvåa. Bakom var Rob Huff ikapp som knuffade sig förbi Kajaia och på varv 5 knuffade han sig bryskt förbi Morbidelli som tvingades ur spår. I täten hade James Nash problem att hålla emot och Morbidelli kunde så småningom ta sig förbi och säkra andraplatsen.
– Jag hade två bra resultat idag och bra att vi kunde ta poäng i båda racen, sa Morbidelli efteråt. Vi har förbättrat oss väldigt mycket sedan Oschersleben så det här är redan en positiv avslutning på säsongen.

Nu återstår bara en helg i TCR International, säsongsfinalen i Dubai 17-18 november. Morbidelli är nu sjua totalt i mästerskapet och WestCoast Racing är sexa i teammästerskapet.

 

 

Senaste nyheterna