Besvikelse för WestCoast Racing i Thailand

Publicerad 8 september 2017, 08.32 av WestCoast Racing.

Det blev ingen upprepning av succén från Oschersleben när WestCoast Racing tog sig an TCR International-helgen i Thailand förra helgen. Två tiondeplatser var höjdpunkterna efter en helg fylld av frustration på Chang International Circuit i Thailand.

Starfältet var extra stort, 24 bilar stort med bilar från TCR Thailand som också ställde upp. WestCoast Racings nya förare Kantadhee Kusiri startade sexa med Gianni Morbidelli 10:a i helgens första race.

Morbidelli gjorde en bra start och tog flera placeringar direkt medan Kusiri gjorde en miss och hamnade bakom sin teamkamrat. Han tappade därefter ytterligare två placeringar medan Morbidelli fortsatte klättra uppåt i fältet. Tyvärr gjorde han ett misstag på varv 11, tre varv från mål, och körde av. Han kunde komma tillbaka och ta en slutlig tiondeplats med Kusiri på en 12:e plats.

I race 2 med omvänd startordning startade Kusiri trea med Morbidelli 11:a. Kusiri gjorde återigen en miss i starten och tappade tre placeringar samtidigt som Morbidelli hade ett dåligt första varv och var nere på 16:e plats. På en sjätteplats vände racet till det sämre för Kusiri några varv senare när han blev påkörd vilket gjorde att han tappade ner till en 11:e plats. Kusiri kunde till slut rädda en tiondeplats med Morbidelli på en 13:e plats.

 Nästa race i TCR International är i Kina 6-8 oktober.

Senaste nyheterna