Hugo Nerman inleder helgen på Gelleråsen med säsongens sjunde seger

Publicerad 12 augusti 2017, 20.51 av WestCoast Racing.

På ett regnigt Gelleråsen utanför Karlskoga inledde Hugo Nerman Ward WestCoast Racing Junior Teams tävlingshelg på bästa sätt genom att vinna helgens första race, hans sjunde seger för säsongen.

Hugo Nerman ledde från start till mål men uppvaktades flitigt av teamkamraten Philip Hall under de första varven. Ett misstag av Hall gjorde att Hugo kunde fortsätta ohotad mot mål och segern.
– Jag kände nog att Philip var lite snabbare i början men man ska ta sig om också och jag valde att ta det lite lugnare och se om han skulle göra ett misstag, sa Hugo efteråt. Det är skönt att vara tillbaka högst upp på pallen men jag tar fortfarande ett race i taget. Mästerskapet ser vi på när säsongen är slut.

Philip Hall utmanade Hugo i början men ett misstag gjorde att han körde av banan och tappade ner till femteplats. Philip klättrade upp till en tredjeplats igen men på det sista varvet i kamp om andraplatsen hamnade han i sandfållan och tvingades bryta.

– Det har väl varit en bra dag även om resultaten inte blev något vidare, konstaterar Philip. Jag är nöjd med varvtiderna och omkörningarna och det är en positiv energi jag tar med mig till imorgon.

Helgens andra Formula STCC Nordic race startar 14:40 imorgon söndag.

I mästerskapet är Hugo Nerman i fortsatt ledning, nu 70 poäng före Lappalainen.

 

 

 

Senaste nyheterna