Hugo Nerman befäster serieledningen

Publicerad 9 juli 2017, 17.50 av WestCoast Racing.

Med två andraplatser i helgens Formula STCC Nordic race i Falkenberg befäste Hugo Nerman sin mästerskapsledning. För Philip Hall som på lördagen slutade trea blev det ingen målgång på söndagen efter att han blivit påkörd av en konkurrent.

Hugo Nerman var den första att erkänna att han inte hade något att sätta emot Konsta Lappalainen som vann båda racen den här helgen. Istället fokuserade han på att ta hand om andraplatsen i båda racen och fortsätta sin marsch mot årets mästerskap.
– Jag hade helt enkelt inte farten för att utmana Lappalainen, så enkelt är det, konstaterar Hugo. Självklart vill jag vinna men ibland får man inse att det inte går och då är en andraplats det bästa resultatet man får säkra istället. Det här blev en mästerskapshelg för mig där det gällde att tänka på det stora målet i år. Igår var det ett helt ok race men idag blev det mest varv bakom säkerhetsbilen och då är det ännu svårare att göra något. En bra helg ändå och nu ser jag fram emot att ta med mig detta in i sommaruppehållet och behålla formen till Gelleråsen.

Philip Hall var optimistisk över sina chanser i dag efter ett bra race som gav en tredjeplats på lördagen. Han låg bra till för att utmana om ännu en pallplats när han träffades av Alatalo som återvände ut på banan efter att ha kört av i en kamp med  Hugo Nerman.
– Jag blev passagerare och kunde inte göra någonting när han kom tillbaka på banan och tog med mig ut i gruset, konstaterar Philip. Det blev en ordentlig smäll och jag hade lite ont i ryggen efteråt men nu är jag mest småirriterad och frustrerad. Det känns extra surt att det kostade mig andraplatsen i mästerskapet också, särskilt som jag själv inte var orsak till det. Nu blir det bara att glömma det här och ladda om till Karlskoga.

Resultat – Formula STCC Nordic, race 1: 

1. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, 44.673
2. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +0.714
3. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +6.036
4. Jesse Salmenautio, Kart In Club Driving Academy, +6.504
5. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, +7.442
6. Edward Jonasson, —, +10.775
7. Mi Maijala, Kart In Club Driving Academy, +20.681
8. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +21.607
9. Jonathan Andersson, —, +26.094
10. Jacob Palm, —, +37.884

Resultat – Formula STCC Nordic, race 2:

1. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, 44.663
2. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +2.608
3. Edward Jonasson, —, +3.266
4. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +3.539
5. Jonathan Andersson, —, +3.993
6. Mi Maijala, Kart In Club Driving Academy, +5.040
DNF. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, DNF
DNF. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, DNF
DNF. Jacob Palm, —, DNF
DNF. Jesse Salmenautio, Kart In Club Driving Academy, DNF

 

Senaste nyheterna