Hemmahelgen inleddes med dubbla pallplatser

Publicerad 8 juli 2017, 16.43 av WestCoast Racing.

På Falkenberg inledde idag Ward WestCoast Racing Junior team hemmahelgen med dubbla pallplatser i helgens första Formula STCC Nordic-race.

Hugo Nerman slutade tvåa tätt följd av Philip Hall på en tredjeplats, båda jagandes finländaren Konsta Lappalainen. Andraplatsen för Philip Hall innebär att har ett fortsatt fast grepp om mästerskapet.
– Jag fick inte till det riktigt idag men för mästerskapet var det här ett viktigt resultat, konstaterade Hugo efteråt. Det gäller att se helhetsbilden, fortsätta leverera och inte göra några misstag. Nu är det bara att fortsätta så här, det är fortfarande mycket kvar att köra om.

Philip Hall slutade trea, glad över att stå på pallen men lite missnöjd att inte stå högre upp. Liksom teamkamraten var Philip snabb mot slutet men det räckte inte till för att göra en utmaning om platserna högre upp.
– Det var väl kul för Lappalainen antar jag, log Philip. Jag får helt enkelt gasa mer och bromsa mindre. Det finns fortfarande lite finlir för mig att jobba på, jag får inte helt till det perfekta kvalvarvet och då är det svårt att få resultat i racet där jag känner att jag är betydligt bättre med. Det får bli omladdning till imorgon och en god frukost så ska vi se om vi kan komma högre upp.

Helgens andra Formula STCC Nordic race startar 13:00 imorgon söndag.

Resultat – race 1, Formula STCCC Nordic, Falkenberg:

1. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, 44.673
2. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +0.714
3. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +6.036
4. Jesse Salmenautio, Kart In Club Driving Academy, +6.504
5. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, +7.442
6. Edward Jonasson, —, +10.775
7. Mi Maijala, Kart In Club Driving Academy, +20.681
8. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +21.607
9. Jonathan Andersson, —, +26.094
10. Jacob Palm, —, +37.884

Senaste nyheterna