WestCoast Racing närmre täten i Ungern

Publicerad 19 juni 2017, 17.23 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing var i mer bekant sällskap på Hungaroring i Ungern i helgen och var med och slogs uppe i täten när TCR International besökte F1-banan i Ungern.

Unge italienaren Giacomo Altoe stod för teamets bästa resultat för året med en fjärdeplats i det andra racet. Han hade en överlag bra helg med en åttondeplats i det första racet precis framför teamkamraten Gianni Morbidelli. Efter en besvärlig start på året har teamet nu hittat fart i bilarna, och båda förarna kunde kvala in i topp-10.

I race 2 startade Altoe och Morbidelli i första respektive andra startled och trots ett misstag i starten kunde Altoe komma tillbaka och köra till sig en fjärdeplats och sitt bästa resultat i TCR så här långt.

Morbidelli hade ett tuffare andra race där han hamnade mitt i fältet i starten och drogs in i en stor kollision som avslutade hans race.

Teamchef James Nixon tycker teamet visade i helgen att man tagit ett steg framåt även om han medger att det finns mycket mer att hämta efter en dålig start på säsongen.

– Vi är fortfarande långt ifrån vår referens i Volkswagen som vi anser är Jean Karl Vernay som återigen gjorde en stark insats och som jag anser vara den bästa föraren i mästerskapet just nu, sa James. Vi har likadana bilar som han så vi tillsammans med förarna måste fortsätta arbeta hårt för att förbättra oss och närma oss toppen.

James var också mycket nöjd med Altoes insats över helgen.
– Han körde väldigt bra idag och han har snart möjlighet att slåss om racesegrar. Han lärde sig mycket den här helgen från att fightas i toppen och trots en lite tveksam start längst fram i det första racet gjorde han en mycket bra insats för oss idag, avslutade James.

Nästa race i TCR Internaional är på Oschersleben i Tyskland 9 juli.

 

 

Senaste nyheterna