Säsongens bästa resultat i helgen på Salzburgring

Publicerad 11 juni 2017, 22.23 av WestCoast Racing.

En femteplats för Gianni Morbidelli på Salzburgring med en åttondeplats för Giacomo Altoe summerar WestCoast Racings bästa helg för säsongen så här långt i TCR International Series.

WestCoast Racings James Nixon är nöjd med framstegen som är ett resultat av viktiga tester i Italien inför helgens race på Salzburgring.
– Vi är mycket gladare nu, säger James. Vi måste tacka Altoes familj och Adria International Raceway som gjorde det möjligt för oss att göra vårt första ordentliga test i år inför det här racet. Vi fick äntligen tid att lära oss mer om bilarna och det känns som vi tog ett stort steg fram till att kunna slåss i toppen.

James anser dock att det finns arbete att göra för organisationen vad gäller utjämningsystemet, Balance of Performance.
– Det finns kanske lite mer jobb att göra där, konstaterar han. En bil som trots 30 kg straffvikt kan vinna här utan någon slipstream till hjälp borde få några varningsklockor att ringa hos de som sätter BoP. Vi är lite frustrerade över det. Vi har fantastiska bilar, ett fantastiskt team och två väldigt imponerande förare. Altoe gör stora framsteg under sitt första år i mästerskapet och visar vad han kan jämfört med de andra som har så mycket mer erfarenhet.

Morbidelli startade helgens andra race som tvåa och försvarade sin plats inledningsvis men föll så småningom till en femteplats.

Altoe gjorde en imponerade uppkörning från 16:e plats till en åttondeplats i mål. Åttondeplatsen knep han två varv från mål efter omstart efter en period med säkerhetsbil där Altoe kunde passera in i första chikanen.

Under helgen visade WestCoast Racing att testerna i Italien gett resultat med sitt bästa kval för säsongen. Nu väntar endast ett kort uppehåll innan TCR International är tillbaka igen redan nästa helg för tävlingarna i Ungern.

 

Senaste nyheterna