Dominant helg i Finland – Hugo Nerman och Philip Hall i särklass

Publicerad 20 maj 2017, 16.45 av WestCoast Racing.

Det fanns ingen som rådde på Ward WestCoast Racing Junior Team i Finland. Hugo Nerman och Philip Hall var i en klass för sig under Formula STCC Nordic-helgen i Finland.

Bästa finska helgen hade Hugo Nerman som lämnade Finland obesegrad med två pole och två segrar. Något han självklart var mer än nöjd med.
– Så här får det gärna fortsätta, ler Hugo som vunnit årets fyra första race. Jag vet inte riktigt varför jag har inlett säsongen så starkt men vi har gjort väldigt bra försäsongstester. Ifjol var det första säsongen i bil och då handlade det om att få mycket tid i bilen. I år har vi kunnat jobba på detaljer och finjustera och det har gett resultat. Vi har helt enkelt förberett oss bra hela teamet, och det syns i att det är så jämnt mellan mig och Philip och att vi båda har inlett bra. Det här betyder otroligt mycket för mig, det hjälper på allt. Självförtroendet blir bättre, jag får lite andrum och det har helt enkelt varit en bra start.

Philip Hall var desto mindre glad efter helgen. Trots två andraplatser och en stabil andraplats i mästerskapet var det en märkbart besviken Philip som summerade sin helg.
– Det har helt ärligt varit en tråkig helg, säger han. Jag har varit lite förkyld och så men jag kan inte skylla på det. Jag var snabb i fredags, men jag fick inte till det i kvalet och idag. Jag är allt annat än nöjd, jag vill vinna och kan inte vara nöjd att vara tvåa. Jag får hitta svar på hur jag ska tag mig om Hugo nu, det är bara att ladda om.

I mästerskapet leder Hugo Nerman före Philip Hall. Nu väntar två veckors uppehåll innan Formula STCC Nordic är på Rudskogen i Norge för säsongens tredje deltävling.

Senaste nyheterna