Poäng i Bahrain – fortsatt utveckling av nya bilarna

Publicerad 16 april 2017, 20.16 av WestCoast Racing.

Årets andra tävlingshelg i TCR International kördes i helgen i Bahrain där TCR International var supportklass till Formel 1.

Som väntat var det höga temperaturer som välkomnade teamen och förarna i Bahrain med uppemot 40 grader på dagarna. För WestCoast Racing fortsatte utvecklingsarbetet av teamets två nya VW Golf GTI TCR och det var en utmaning att hitta farten i bilarna i tid till kvalet.

Gianni Morbidelli tog sig med nöd och näppe vidare till Q2 medan Giancomo Altoe inte gick vidare efter att tävlingsledningen av misstag strukit hans snabbaste varv. För Morbidelli blev det en 11:e plats på gridden inför båda racen.

I racen visade sig teamet vara mer konkurrenskraftigt och kunde matcha tiderna i täten men från platser långt ner på gridden var det svårt att göra alltför mycket av situationen. Morbidelli lyckades kämpa till sig två topp 10 placeringar, och Altoe tog en poäng i det första racet men tvingades bryta i det andra.
– Jag tycker vi gjorde bra race, bilarna var snabba och båda förarna hade bra strider och visade på bra raceförmåga, sammanfattade teamchef James Nixon. Vi måste lära oss de här nya bilarna under tävlingshelgen. Såväl ingenjörerna som mekanikerna och förarna känner av att vi hade begränsat med tid att testa inför säsongen men vi gör framsteg och lär oss bilarna och kommer fortsätta ta steg framåt under tävlingshelgen på Spa.

Gianni Morbidelli håller med James Nixon om hur teamet står sig så här långt.
– Självklart vill vi vara snabbare, vi saknar lite fart och vi arbetar hårt på att hitta den, sa Morbidelli. Förhoppningsvis kan snart bjuda på en utmaning om titeln. Bilen är väldig jämn och jag vet att det här teamet kan göra ett bra jobb. Idag hade jag några bra fighter med Comini och tog många placeringar i det andra racet så det finns saker att vara positiva över.  


TCR International fortsätter nu i Europa och årets tredje tävlingshelg är på Spa Franchorchamps 5-6 maj.
 

Senaste nyheterna