WestCoast Racing laddar om för TCR International i Bahrain ihop med Formel 1

Publicerad 12 april 2017, 14.47 av WestCoast Racing.

I helgen väntar säsongens andra deltävling i TCR International, och den tar plats i Bahrain där TCR är en del av supportpaketet kring helgens F1-race. WestCoast Racing laddar om efter premiären och med gott självförtroende. WestCoast Racing har nämligen bra resultat med sig när TCR International tidigare delat tävlingshelg med Formel 1 med segrar både i Singapore och Malaysia ifjol. Målet för helgen är självklart seger.

I år är det dock lite av en nystart med ny huvudpartner in Tegera Infinity och två nya Volkswagen Golf GTI TCR samt en ny förare i unge Giancomo Altoè som är teamkamrat med Gianni Morbidelli. Att det var mycket nytt märktes i säsongspremiären där WestCoast Racing som väntat behövde tid att lära sig de nya bilarna, men man lyckades ändå ta poäng i båda racen. Nu ser teamet fram emot att bygga vidare på det i helgen.
– Årets första racehelg var lite av en nystart för både teamet och förarna om vi ska vara ärliga, säger teamchef James Nixon. Vi hade bra fart men regnrace var helt nytt för oss i de här nya bilarna. Även om vi inte kan testa mellan tävlingshelgerna så har vi gått igenom mycket data och det borde hjälpa oss att ta oss upp i fältet den här helgen.

 

Säsongens första tävlingshelg ihop med Formel 1 är förstås en extra viktig helg för WestCoast Racing.
– En Grand Prix helg är så klart extra viktigt för både oss och våra partners. Ifjol var vi med i täten och vi vet att vi har två fantastiska förare i Gianni och Giancomo. De är redo att arbeta extra hårt för att få  fart på vårt program i år och det kommer ge oss bra chanser att ta bra med poäng i båda racen. Vi har redan tagit 13 poäng och jag kommer avara väldigt besviken om vi inte ökar den poängskörden rejält den här helgen, avslutar James.

Det första av de två 10 varv långa racen körs mellan tredje F1-träningen och F1-kvalet på lördagen 16:30 lokal tid, och söndagens race startar 13:00 omedelbart innan helgens andra F2-race och innan F1-racet.

 

 

Senaste nyheterna