Hyfsat kval på Tierp Arena för WestCoast Racing

Publicerad 15 september 2012, 12.15 av WestCoast Racing.

Det blev ett hyfsat kval för WestCoast Racing på Tierp Arena. Richard Göransson kvalade in som femma, Fredrik Larsson som sjua och Martin Öhlin som elva i ett kval som avbröts efter en våldsam krasch av Alx Danielsson i banans snabba chikan. Lyckligtvis verkar Alx ha klarat sig bra och kunde själv kliva ur bilen efteråt.

Richard Göransson hade än en gång ett struligt kval, denna gång lossnade avgassystemet vilket tvingade Richard i depå men hans bästa tid räckte ändå till en femteplats.
– Det här var ännu ett kval som är som de har varit för mig i år, sa Richard. Jag touchade muren lite grann och det kanske var tillräckligt för att avgassystemet skulle lossna. Jag är ändå jättenöjd, mycket tid i den här banan ligger i hur mycket man vågar gena i chikanerna och jag körde safe. Det finns mer att ge och det ska bli kul att racea. Jag är inte med i titelfighten så jag får vara med och busa lite i eftermiddag istället.

Fredrik Larsson hade en jobbig inledning på Tierphelgen när han på träningen i fredags satte bilen i muren. Det blev stora skador men teamet lyckades ägna hela natten åt att få ihop Larssons bil och han var nöjd med sjundeplatsen.
– Det började ju inte alls bra igår men teamet gjorde ett fantastiskt jobb att få ihop bilen i natt, sa Larsson efteråt. Det kändes faktiskt riktigt bra på träningen i morse och nu i kvalet, det tog bara lite tid för mig att komma in i det igen och få upp farten. Man måste gena mycket i chikanerna och det gjorde jag inte idag. Jag är nöjd, vi kan göra något av racet.

Martin Öhlin låg elva när kvalet rödflaggades och hade ingen chans att förbättra sig.
– Jag fick inte helt till det på första försöket innan det blev rödflaggat. Det har känts bra på träningarna så jag hade förväntat mig mer. Vi laddar om till racet istället, sa Martin.

Senaste nyheterna