Stark GT-insats i Anderstorp, GT3 Cup-mästare och mästerskapsavancemang

Publicerad 1 september 2012, 21.16 av WestCoast Racing.

WestCoast Racings GT-team var trots ett kaotiskt GT-race opåverkade och tog topplaceringar. Fredrik Lestrup och Lars Stugemo tog sin tredje seger av tre möjliga i GT3 Cup med BMW Z4 GT3 och säkrade därmed också GT3 Cup-titeln. I lilla GTB-klassen körde Chris Midmark och Anders Holmberg i teamets BMW M3 GT4 ett stabilt race och tog ännu en andraplats.

Fredrik Lestrup körde sista stinten i det en timme långa racet och kunde trots ett stort avstånd upp till förstaplatsen efter en kaotisk SC-period där säkerhetsbilen hade svårt att samla ihop hela fältet ta segern.
– Det var ett väldigt konstigt race och Lars fick en mycket konstig första stint med kaosartade varv bakom säkerhetsbilen. Han körde väldigt bra och stabilt men vi tappade mycket bakom säkerhetsbilen märkligt nog. Min stint var ok men några förare körde väldigt märkligt och de sista sex varven stod det en stillastående bil i racespåret utan gulflagg eller någon åtgärd. Vi kunde i alla fall vinna vilket var planen, sammanfattade Lestrup sitt och Stugemos race.

I GTB-klassen tog Chris Midmark och Anders Holmberg in mycket i mästerskapet och är efter dagens andraplats ny tvåa i mästerskapet. Anders Holmberg körde första stinten och körde en säker första stint där han höll kontakten med de andra i klassen.
– En bra dag på jobbet kan man sammanfatta det som, säger Anders. Jag koncentrerade mig på att hålla kontakt med de andra i klassen och hitta en rytm. Om vi har hyfsad kontakt med de andra när Chris tar över vet jag att han alltid gör ett bra jobb och så även idag. Mästerskapet är nu väldigt spännande inför finalen.

Chris Midmark körde avslutningsstinten och säkrade andraplatsen och före duons samtliga rivaler i mästerskapet.
– Ett väldigt bra resultat för mästerskapet och det blir tight inför finalen, säger Chris. Vi gjorde ett väldigt bra och vältajmat depåstopp och jag kom ut som trea och kunde ta över ledningen. En Ginetta var för snabb mot slutet men vi hade alla viktiga motståndare bakom oss och jag är nöjd med poängen idag.

Senaste nyheterna