Tuff säsongsstart för WestCoast Racing

Publicerad 1 april 2012, 14.58 av WestCoast Racing.

Foto: Motorsportbild.de

Det blev en tuff säsongsstart för WestCoast Racing. Efter 14:e platsen igår, där teamet inledningsvis var uppe på en fjärdeplats, blev helgens andra och avslutande race i ADAC GT Masters på Oschersleben inte som förväntat. Teamet tvingades bryta med ett trasigt styrstag efter att Martin Matzke i racets första stint blivit påkörd av Mercedes #44, en påkörning som skadade höger fram.

Martin Matzke tog starten som för andra gången den här helgen blev en stökig historia. Han startade på en 20:e plats och lyckades undvika kaoset och tappade några placeringar när han undvek problem nere i den tighta första kurvan. Han låg därefter på en 24:e plats i en stint som han beskriver som svårkörd.
– Det var en väldigt svårkörd stint. Vi hade ont om effekt och dessutom problem med kraftig understyrning så jag fick kämpa hela stinten. När Mercedesen körde om mig höll jag mig bara undan och gav honom gott om plats men han körde in i mig ändå. Jag kunde fortsätta men bilen visade sig vara alltför skadad. Ett svårt race idag men vi kommer igen, säger Martin.

Martin kunde köra sin stint och sen lämna över till Fredrik Lestrup men tre varv in i Fredriks stint var styrningen alltför skadad för att han kunde fortsätta och han tvingades bryta racet i depån.
– Det är inte mycket att säga egentligen. Det kändes bra i början och farten var ok men tre varv senare gick det inte längre att svänga åt höger så det var det. Självklart är det inte kul men det här har varit en tuff helg från början. Vi kommer igen till nästa race, sammanfattar Fredrik.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth konstaterade att öppningshelgen i GT Masters inte gick teamets väg från start. Nu väntar fem veckor till nästa race.
– Det här var helt enkelt inte vår helg. Vi kämpade i uppförsbacke från start och hoppades på två race vi kunde köra igenom. Tyvärr blev det inte så idag men det var inget Martin kunde göra, han höll sig undan men det är sådant som händer i motorsport. Vi vet att pacen finns i både teamet och bilen för att slåss i toppen, nu behöver vi bara lite flyt. Vi ser fram emot att sammanfatta den här helgen och ha fem veckor på oss till det är dags för Zandvoort, avslutar han.

Nästa tävlingshelg i ADAC GT Masters är 4-6 maj på Zandvoort i Holland.

Racereport in English

Raceresultat, race 2 ADAC GT Masters Oschersleben

Senaste nyheterna